Πώς από ποπ σταρ στη χώρα του κατέληξε «επαίτης» στην Ελλάδα (video)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ιστορία του νεαρού τραγουδιστή που μέχρι τα 23 του είχε καταφέρει να χτίσει μία εξαιρετική καριέρα, γκρεμίστηκε σε ένα λεπτό…

Ο Μουσαούιρ Ροσχάν θα είναι ένας από τους τραγουδιστές που την Κυριακή (20/03/2016) θα ενώσουν φωνές και μελωδίες στη συναυλία ελπίδας –έξω από την Πύλη Ε 2- για τους πρόσφυγες την οποία διοργανώνει η «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών – Refugees Welcome to Piraeus» με τον σταθμό Στο Κόκκινο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Enetpress, η ζωή του Ροσχάν από το Αφγανιστάν έμοιαζε με παραμύθι. Ένας καταξιωμένος pop star στη χώρα του, έβγαζε ένα ασύλληπτο ποσό χρημάτων καθημερινά για τις εμφανίσεις του.

Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν από τη μία μέρα στην άλλη όταν οι Ταλιμπάν τον έβαλαν στο στόχαστρό του. Ο λόγος ήταν τα μηνύματα που περνούσε με τα τραγούδια και τις συναυλίες του. Μία από τις συναυλίες του την είχε αφιερώσει στις γυναίκες. Ζητούσε να σταματήσουν οι δολοφονίες τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ξεκίνησαν οι απειλές. Μέχρι που έγιναν πραγματικότητα. Ένα βράδυ γάζωσαν με 16 σφαίρες έναν ξάδελφο του, ο οποίος ήταν και στενός συνεργάτης του.

 

Ο Μουσαούιρ Ροσχάν φοβήθηκε ότι την ίδια μοίρα θα έχουν και τα αδέλφια του.

«Στις δύο τα ξημερώματα έβαλα δύο ρούχα σε ένα σακίδιο, πήρα την πιστωτική μου κάρτα, το κινητό μου τηλέφωνο και 10.000 δολάρια σε μετρητά και εγκατέλειψα την ζωή της χλιδής για να ξεκινήσω το ταξίδι προς το άγνωστο. Για να σώσω την δική μου ζωή αλλά και της οικογένειάς μου που κινδύνευε. Αν δεν έφευγα θα με σκότωναν. Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν μόνο μία φορά. Αν προλάβεις να φύγεις σώζεσαι. Αλλιώς πεθαίνεις», περιγράφει ο ίδιος.

Έτσι, ξεκίνησε το επικίνδυνο ταξίδι.

Διέσχισε τα παγωμένα νερά του Αιγαίου με μία πλαστική βάρκα που τρύπησε μεσοπέλαγα.Γυναίκες και παιδιά ούρλιαζαν. Έπεσαν όλοι στην θάλασσα και ευτυχώς σώθηκαν από το λιμενικό. Έχασε όμως όλα του τα υπάρχοντα. Και έμεινε χωρίς ένα ευρώ.

Έφτασε στην Αθήνα. Και μετά στην στην Ειδομένη. Όταν τα σύνορα έκλεισαν, επέστρεψε πίσω.Τις νύχτες κοιμάται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και την μέρα στην πλατεία Βικτωρίας…

{youtube}kJHXsBXjXTk{/youtube}