ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΡΑΦΑΗΛ: Οι δηλώσεις του γιατρού του Βασίλη Δάρρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο γιατρός, Βασίλης Δάρρας που έχει αναλάβει τη θεραπεία του παιδιού μίλησε στον ΑΝΤ1, δηλώνοντας πως «σίγουρα υπάρχει ελπίδα», καθώς οι ιατρικές έρευνες είναι συνεχώς σε εξέλιξη.

Ο κ. Δάρρας ωστόσο ξεκαθάρισε πως η θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ δεν θα οδηγήσει στην τελική αποθεραπεία του. Χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε πως: «Τα παιδιά που έχουν αυτά τα συμπτώματα δεν μπορούν και είναι αδύνατον να θεραπευτούν 100%.

Ο λόγος είναι γιατί έχουν ήδη χάσει αρκετά κύτταρα στον νωτιαίο μυελό, έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό κινητικών νευρώνων και γι’ αυτό καμία θεραπεία δεν μπορεί να οδηγήσει στην τελειωτική αποθεραπεία του παιδιού.

Απλά αποσκοπούμε σε κάποια βελτίωση, αποσκοπούμε στην επιβίωση του παιδιού, βελτίωση στην κινητική λειτουργία και αναπνευστική λειτουργία».

Μάλιστα ο γιατρός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πίεση του χρόνου που υπήρχε, καθώς ο Παναγιώτης-Ραφαήλ είναι ήδη 19 μηνών και η θεραπεία αυτή δεν χορηγείται σε παιδιά άνω των δύο ετών, ενώ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση.

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων εξέφρασε την έκπληξη του για το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκε, ενώ δήλωσε πως το παιδί είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και μια καλή εικόνα από τα αποτελέσματα θα υπάρχει σε τρεις μήνες.