Μετανάστης από τη Συρία μετέφερε 208.000 ευρώ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας Σύρος πρόσφυγας ηλικίας 50 ετών εντοπίστηκε στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, o 50χρονος είχε πάνω του 208.000 ευρώ!

Όπως αναφέρει μάλιστα το ρεπορτάζ, ο Σύρος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων, με αποτέλεσμα να του επεβλήθη πρόστιμο 52.000 ευρώ και πλέον η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα αποφανθεί τι ακριβώς έχει γίνει με τα συγκεκριμένα χρήματα και την προέλευση τους.

Χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου έφθασε ένα λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Αθήνα. Οι τελωνειακοί ανέβηκαν στο πούλμαν για να ελέγξουν τους επιβάτες και αμέσως την προσοχή τους τράβηξε ένας μεσήλικας Σύρος που παρουσίαζε νευρικότητα και άγχος.

Ο ύποπτος κατέβηκε και αμέσως οι τελωνειακοί άρχισαν να συζητούν μαζί του και ταυτόχρονα να ψάχνουν τις αποσκευές του για να διαπιστώσουν έκπληκτοι λίγα λεπτά αργότερα ότι κουβαλούσε πάνω του 208.000 ευρώ. Χρήματα που παρά τις επίμονες ερωτήσεις, δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για να τα δικαιολογήσει. Στο Σύρο, επεβλήθη πρόστιμο 52.000 ευρώ και στη συνέχεια αφέθη ελεύθερος ενώ η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει αναλάβει να συνεχίσει την έρευνα της υπόθεσης.