Τα «χρυσά» παιδιά της ενόργανης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας και Βασιλική Μιλλούση αμέσως μετά τις μεγάλες τους επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ (Γαλλία), επισκέφθηκαν το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στους σπουδαστές του Τομέα Δημοσιογραφίας & Αθλητικής Δημοσιογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι γυμναστές και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης αναφέρθηκαν στην παρούσα κατάσταση που υπάρχει στο άθλημα, μίλησαν για τα όνειρά – στόχους τους αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μια προπόνηση, ούτε ένας αγώνας μέχρι τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε όργανα για να γυμναστούν οι πρωταθλητές μας, ούτε χρήματα για να πληρωθούν οι φυσιοθεραπευτές, οι γιατροί κλπ. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης.

Δεκαεπτά χρόνια κάνει πρωταθλητισμό ο Βλάσης Μάρας και είχε πολλά να πει: «Είχα καιρό να διακριθώ και με πονούσε. Τώρα έχει βελτιωθεί η ψυχολογία μου ενόψει του Ρίο. Κάθε αγώνας έχει διαφορετική σημασία για εμένα και δεν θα άλλαζα τα μετάλλια που έχω κατακτήσει για ένα ολυμπιακό. Όλα τα παιδιά συνεχίζουμε δυνατά, παρά τα προβλήματα, και μόνο αν πέσει βόμβα στο γυμναστήριο θα σταματήσουμε να προσπαθούμε».

Ο χρυσός πρωταθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας αναφέρθηκε στις δυσκολίες της καθημερινότητας των πρωταθλητών : «Παρά τα προβλήματα έχουμε ψυχή και χάρη σε αυτή μπορούμε να νικάμε αθλητές που έχουν όλες τις ανέσεις. Βέβαια, μας ενοχλεί που η χώρα μας συμμετέχει στις μεγάλες διοργανώσεις με ΄΄κάρο΄΄ ενώ οι αθλητές των άλλων χωρών τρέχουν με ΄΄ αυτοκίνητα φόρμουλας».

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αποτελεί τον επόμενο στόχο της Βασιλικής Μιλλούση: «Κάθε πτώση με κάνει πιο δυνατή και πατάω καλύτερα στα πόδια μου. Καθημερινά βάζω υψηλότερους στόχους κι αυτό με βοηθάει, να συνεχίζω να αγωνίζομαι παρότι για τη γυμναστική θεωρούμαι μεγάλη. Στο γυμναστήριο μεταφέρω την εμπειρία μου και στις μικρότερες αθλήτριες ενώ ταυτόχρονα δουλεύω για τη δημιουργία του δικού μου συλλόγου προκειμένου να φέρω κι άλλα παιδιά κοντά στο άθλημα».