Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής – υπουργείου Εργασίας για τη σίτιση αστέγων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόγραμμα σίτισης αστέγων, ατόμων και οικογενειών που διαβιούν υπό συνθήκες ένδειας  θα τεθεί σε εφαρμογή  στην Αττική καθώς εγκρίθηκε η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με το υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με 380.000 ευρώ από τα κονδύλια που διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας, θα έχει εξάμηνη διάρκεια και αποτελεί την έναρξη του προγράμματος σίτισης ενδεών που προτίθεται να αναπτύξει στη συνέχεια η Περιφέρεια Αττικής, ύψους τριών εκατ. ευρώ.

Τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης έθεσε προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το βράδυ η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια η διανομή των τροφίμων, που θα είναι αποκλειστικά από Έλληνες μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς.

Θα γίνεται μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων του Εθνικού Δικτύου Παρέμβασης των Κοινωνικών Παντοπωλείων,  που λειτουργούν μόνο με ευθύνη των δήμων ή των ΝΠΔΔ τους, που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή που πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις μόνιμης λειτουργίας και τήρησης συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών και δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο στήριξης αστέγων.

Επίσης όπως διευκρινίστηκε στη διανομή δεν θα συμμετάσχουν ΜΚΟ ή Κοινωνικά Παντοπωλεία που διαχειρίζονται ΜΚΟ.

Για τους δήμους που δεν διαθέτουν Κοινωνικό Παντοπωλείο η διανομή γίνεται μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων όμορων δήμων, μετά από απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.