ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μακραίνει ο κατάλογος των καταστροφών – Πως θα πάρετε αποζημίωση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρίτη μέρα μετά τη μεγάλη καταστροφή απ' την κακοκαιρία στην Αττική και ο κατάλογος όλο και  μακραίνει. Συνεχώς προστίθενται ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονται πλέον σε απόγνωση έχοντας χάσει περιουσίες ολόκληρες μέσα σε μερικά μόνο λεπτά

Επίσημα γίνεται λόγος για καταστροφές σε 674 ακίνητα και 221 οχήματα .

Δυστυχώς η πρόβλεψη λέει ότι ο κατάλογος θα μακρύνει κι άλλο, καθώς είναι πολλοί οι πολίτες που πρώτα κοίταξαν να περισώσουν ότι μπορούσαν και ύστερα απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες των δήμων.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται και στον Πειραιά που τσάκισε η θεομηνία. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κάνει αίτηση για αποζημίωση πάρα πολλές οικογένειες που υπέστησαν ζημιές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι κάτοχοι οχημάτων που ζήτησαν αποζημίωση από τις ασφάλειες τους.

Το έκτακτο βοήθημα των 586,94 ευρώ για την οικοσκευή και την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών δικαιούνται όλοι οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές, αρκεί πρώτα να έχει βεβαιωθεί από συνεργείο του υπουργείου ή του δήμου η ζημιά που υπέστησαν.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε επιπλέον οικονομική ενίσχυση 1.174 έως 5.869 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής.