Όλες οι εξελίξεις για την ΕΡΤ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σίγησε στις 11:00 το βράδυ της Τρίτης η Δημοσία Τηλεόραση


«Μαύρο» έπεσε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης στο σήμα της αναλογικής και ψηφιακής ΕΡΤ, σε εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για προσωρινό κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Το σήμα της ΕΡΤ άρχισε σταδιακά να κόβεται από τις 22:00 το βράδυ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου, δημοσιογράφων και συνδικαλιστών είχαν συγκεντρώνονταν  έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και παρέμειναν όλο το βράδυ.

Κάλεσμα για νέα συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ

Μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στις 11:00 στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Μεσογείων 432) στην Αγία Παρασκευή, απευθύνουν οι εργαζόμενοι στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Όλοι σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από την ΕΡΤ, γιατί ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός απέναντι στις απολύσεις και την ανεργία», είναι το μήνυμα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο Facebook.

Αν και το σήμα της ΕΡΤ έχει πέσει από το βράδυ της Τρίτης, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με μαραθώνιο ζωντανό πρόγραμμα, που εκπέμπεται μέσω διαδικτύου.

Συνάντηση Βενιζέλου και Κουβέλη με την ΠΟΣΠΕΡΤ

Συναντήσεις με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ θα έχουν σήμερα οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Η συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη θα γίνει στις 10:30 και η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα γίνει στις 14:00.

Οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν εκφράσει τη ριζική τους διαφωνία στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Συνάντηση Τσίπρα – Παπούλια για την ΕΡΤ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ  τηλεφωνικά με τον Κάρολο Παπούλια και αφού του εξέθεσε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης του ζήτησε να συναντηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας « να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη συνδέσει το όνομά του με μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική.