Αυλαία για την ΕΡΤ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διεκόπη το σήμα της ΕΡΤ


-Κεδίκογλου: Θα δημιουργηθεί σύγχρονος δημόσιος αλλά όχι κρατικός οργανισμός ραδιοτηλεόρασης

Η ΕΡΤ σταμάτησε οριστικά να εκπέμπει λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουνίου.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει και στη θέση της θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δημόσιος αλλά όχι κρατικός οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, με πολύ λιγότερο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Αντιδράσεις από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν με ξεχωριστές ανακοινώσεις την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα προβλέπει το νομικό πλαίσιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση σύγκλιση σύσκεψης των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι από την πλευρά του δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας.

Τσίπρας: «Πραξικόπημα» η απόφαση για το ΕΡΤ

«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, σε δήλωση που έκανε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάλεσε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να διαχωρίσουν τη θέση τους, διαφορετικά όπως είπε θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό «που νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει», να ανακαλέσει την απόφασή του και να έρθει το θέμα στη Βουλή.

Αντιδράσεις εργαζομένων της ΕΡΤ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το απόγευμα στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Εκπρόσωποι των κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, δημοσιογράφοι αλλά και απλός κόσμος βρέθηκαν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα στήριξης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι η τηλεόραση της ΝΕΤ μετέδιδε μέχρι την τελευταία στιγμή έκτακτη ενημερωτική εκπομπή.

Αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

«Η ΕΡΤ δεν πρόκειται να κλείσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δημήτρης Τρίμης, ο οποίος ανακοίνωσε στάση εργασίας, που αποφάσισαν από κοινού ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα από τις 19:00 έως τη 01:00 ως αντίδραση στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ.


Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρυθμη η κατάσταση στην ΕΡΤ