Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 2.000 και σήμερα οι νέες μολύνσεις – Ανακοινώνονται μέτρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άσχημα και σήμερα τα νέα από τον ΕΟΔΥ – Σταθερά πάνω από 2.000 τα νέα κρούσματα – Ανακοινώνει εσπευσμένα νέα μέτρα ο Χαρδαλιάς

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και πολλές μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (02.03) τα κρούσματα πανελλαδικά είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις 2.000, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 2.300.

Σε κυβέρνηση και επιστήμονες επικρατεί αναβρασμός, αναζητώντας τρόπους για ανάσχεση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Τα νέα δεν είναι καλά και σήμερα. Υπάρχει τάση για να ξεπεράσουμε τον αριθμό κρουσμάτων των δύο προηγούμενων ημερών», αναφέρουν στο Newsbomb.gr κύκλοι του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ και η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει συνεχώς σε αριθμό κρουσμάτων. Ανησυχία επικατεί επίσης και στους νομούς Λάρισας, Φθιώτιδας, Αχαΐας και Εύβοιας.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο κιόλας.

Στο τραπέζι εκτός από τις αλλαγές στον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 για τις οποίες έγραψε πρώτο το Newsbomb την Τρίτη, έχει πέσει και πρόταση για «κοφτη» στον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Σε ορισμένους από τους λοιμωξιολόγους, μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη όλες οι κινήσεις των πολιτών – ακόμα και π.χ. για σούπερ μάρκετ – να γίνονται εντός των ορίων των δήμων κατοικίας τους.

«Είναι μια πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση το πρωί της Τετάρτης της Αριστοτελίας Πελώνη που εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ερωτηθείσα, δε, στον ΣΚΑΪ για άλλους περιορισμούς στην κινητικότητα απάντησε ότι «αναζητούμε πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά».

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές με την κυρία Πελώνη να μην το αποκλείει και να δηλώνει «αυτό θα το δει η επιτροπή».

Όσον αφορά το πότε θα ισχύσουν τα μέτρα η κυρία Πελώνη «έδειξε» προς εφαρμογή τους από αύριο, Πέμπτη, καθώς υπάρχει γενικότερη ανησυχία λόγω και της Τσικνοπέμπτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή