ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Στάση εργασίας στο γυμνάσιο με το κρούσμα σε μαθητή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε στάση εργασίας προχωρούν οι καθηγητές στο 4ο Γυμνάσιο στο Κερατσίνι όπου παιδί έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των υπόλοιπων μαθητών, και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων, την ιχνηλάτηση των επαφών και τη διενέργεια τεστ σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα, κάτι για το οποίο δεν έχει υπάρξει απόφαση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΛΜΕ

“Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει στάση εργασίας την Παρασκευή 18/9 για τις 3 πρώτες ώρες του ωραρίου στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

Καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, που δεν έλαβαν για μέρες κανένα ουσιαστικό μέτρο ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού (και) στο συγκεκριμένο σχολείο, παρά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος από τη Δευτέρα 14/9 και παρά τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών του σχολείου και της ΕΛΜΕ Πειραιά (βλέπε και ανακοίνωση της ΕΛΜΕ με αριθμό 103/16-09-2020). Απαιτεί για μια ακόμα φορά την άμεση λήψη μέτρων, την πραγματοποίηση ιχνηλάτησης και τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που ήρθαν σε επαφή με το μαθητή που νόσησε, τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.

Επιβεβαιώνεται και με αφορμή το συγκεκριμένο σχολείο (όπως και με τα άλλα δυο περιστατικά που έχει αναδείξει η ΕΛΜΕ), ότι κάνουν τα ιατρικά πρωτόκολλα “λάστιχο”, αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού”.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου, που μίλησε στον ΑΝΤ1, ένας μαθητής εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού με υψηλό πυρετό, μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Το παιδί υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο, όπως ενημέρωσε η οικογένεια του μαθητή τον Διευθυντή, αρχικά τους είπαν ότι ήταν αρνητικό.

Ο μαθητής, που ήταν πλέον χωρίς συμπτώματα, πήγε κανονικά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στον αγιασμό του σχολείου.

Ο Διευθυντής του σχολείου, ωστόσο, ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, τον ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ ότι είχε γίνει λάθος στο πρώτο αποτέλεσμα του τεστ και ότι τελικά το παιδί είναι θετικό στον κορονοϊό.

Ο μαθητής από την Τρίτη παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, ωστόσο, στο σχολείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση γιατί ο μαθητής, αν και φορούσε μάσκα, ήρθε την ημέρα του αγιασμού σε επαφή με άλλους συμμαθητές του αλλά και με τους εκπαιδευτικούς.

Διευκρίνιση ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ διευκρίνισε πως η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα.

«Κατά συνέπεια μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή» τονίζει χαρακτηριστικά η εν λόγω ανακοίνωση.