Άρειος Πάγος: Σε δίκη παραπέμπονται οι Μυτιληναίος και Νέζος για το έμβασμα των 250.000 ευρώ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με απόφαση του Αρείου Πάγου παραπέμπονται οριστικά σε δίκη ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης για υπόθεση εμβάσματος 250.000 ευρώ, που εντοπίστηκε από τις αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του κ. Νέζη πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το δικαστικό συμβούλιο , με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γαλάνη, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να απορριφθεί η αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη ο  επιχειρηματίαςκαι ο πρώην διευθύνωνσύμβουλος της ΔΕΗ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι  η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στο ακροατήριο.

Με βάση το βούλευμα του  Συμβουλίου Εφετών  ο κ. Μυτιληναίος παραπέμπεται  για το αδίκημα της δωροδοκίας, ενώ είχε απαλλαγεί  για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ).

Σε ό,τι αφορά τον Στέργιο Νέζη, σύμφωνα με το βούλευμα παραπέμπεται και για δωροδοκία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και οι δύο εμπλεκόμενοι , αρνούνται την πράξη που  τους αποδίδεται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε συγκεκριμένο έργο της ΔΕΗ.

Πηγή: www.newsit.gr