Βόλος: Ο εμίρης που αισθάνθηκε κακομοίρης μέσα σε αυτή τη θαλαμηγό – Η περιπέτεια των 25.000 ευρώ.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο εμίρης έφτασε στο Βόλο αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως ευελπιστούσε. Δύσκολη εποχή για έκπτωτους πρίγκιπες...

Στο λιμάνι του Βόλου ήταν εγκλωβισμένη, λόγω χρεών, από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Al Diriyah» η οποία ανήκει στον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιντ Αμπντούλ Αζίζ, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Ο εμίρης βρέθηκε στη δίνη μιας μεγάλης επιχείρησης στην πατρίδα του για την πάταξη της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο εμίρης δεν είχε τακτοποιήσει οφειλές 25.000 ευρώ που αφορούσαν τέλη ελλιμενισμού, πρυμνοδέτησης, χρήσης νερού, ηλεκτρικού και συντήρησης του πολυτελούς γιοτ από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΒ να ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα από το λιμεναρχείο, την απαγόρευση απόπλου της υπερπολυτελούς θαλαμηγού από το λιμάνι, μέχρι να τρακτοποιηθούν οι οφειλές του εμίρη. Κάπως έτσι ο εμίρης ρύθμισε τα χρέη του.

Το πρόβλημα των ανεξόφλητων λογαριασμών φαίνεται πως ήταν συνέπεια της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, κάποια από τα οποία οδηγήθηκαν στη φυλακή στο πλαίσιο μιας επιχείρησης πάταξης της διαφθοράς που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η θαλαμηγός Al Diriyah είναι ένα από τα τρία υπερπολυτελή σκάφη που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και τα τελευταία δέκα χρόνια «δένουν» στο λιμάνι του Βόλου, κυρίως τη χειμερινή περίοδο.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος