Επτά tips για να σχεδιάσετε ένα οικονομικό ταξίδι… μέσα στην πολυτέλεια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν χρειάζεται να δαπανήσετε πολλά χρήματα για να αισθανθείτε πως ταξιδεύετε σαν… κροίσος. Το πολύ απλό κόλπο είναι να ξέρετε πώς να συνδυάσετε «ακριβές» ανέσεις με οικονομικές τιμές, υιοθετώντας παράλληλα και τη νοοτροπία που λέει πως η πολυτέλεια δεν είναι απαραίτητα ακριβή. Μελετήστε τις παρακάτω συμβουλές και ξεκινήστε να τις εφαρμόζετε κατά γράμμα!

Επιλογή του σωστού προορισμού


Είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» της όλης υπόθεσης: Επιλέξτε τον προορισμό σας με σύνεση. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειωθούν κατακόρυφα σχεδόν όλα τα έξοδα του ταξιδιού σας, χωρίς να υπονομευτεί η άνεση και η πολυτέλεια είναι να επιλέξετε ένα μέρος όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλό και σας ευνοεί η συναλλαγματική ισοτιμία. Για παράδειγμα, γιατί να μην προτιμήσει κανείς τα ελληνικά νησιά, που προσφέρουν τα πάντα, αντί για την Κυανή Ακτή ή την Κορσική, που θεωρούνται από τους πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως; Ειδικά αν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας την «off-season» περίοδο, τότε τα κέρδη για το πορτοφόλι σας θα είναι πολλαπλά!

Προϋπολογισμός ταξιδιού – Αλλά κάντε το πριν την αναχώρηση!


Η «ελευθερία» από τους οικονομικούς περιορισμούς είναι η απόλυτη πολυτέλεια. Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι αγαπούν τα all-inclusive θέρετρα είναι η νοοτροπία που λέει ότι «αφήνω το πορτοφόλι μου πίσω» – μπορεί κανείς να παραγγέλνει απεριόριστα κοκτέιλ, χωρίς καμία ανησυχία για το κόστος. Επιχειρήστε κάτι παρόμοιο, προϋπολογίζοντας όλα σας τα έξοδα, πριν την αναχώρησή σας. Ετσι θα ξέρετε πόσα, πού, γιατί και πώς θα ξοδέψετε με κάθε λεπτομέρεια, γεγονός που θα σας ανακουφίσει – και θα σας εξοικονομήσει χρήματα που «φεύγουν» χωρίς να το καταλάβετε!

Επενδύστε σε μια «κάρτα επισκέπτη»
Το να πηγαίνετε από αξιοθέατο σε αξιοθέατο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την τιμή του εισιτηρίου, μόνο ένας τρόπος θα σας το εξασφαλίσει: Επενδύστε από νωρίς σε μια «κάρτα επισκέπτη». Στις μεγάλες μητροπόλεις σε όλο τον κόσμο, προσφέρονται τέτοιες κάρτες που εξασφαλίζουν εισόδους σε αξιοθέατα, μεταφορές, καθώς και εκπτώσεις σε επιλεγμένα σημεία, ενώ παράλληλα αποφεύγετε τις ουρές στα γκισέ. Συνήθως εκδίδονται μέσω διαδικτύου, κι έτσι την έχετε μαζί σας στις αποσκευές πριν φύγετε για το ταξίδι!

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει
Η πολυτέλεια και η «υπερβολή» είναι υποκειμενικά στοιχεία. Αυτό που για κάποιον σημαίνει σπα και τζακούζι, για κάποιον άλλον είναι καταδύσεις και για κάποιον τρίτο ορειβασία ή σκι, και η λίστα είναι ατέλειωτη… Πριν ξεκινήσετε λοιπόν να οργανώνετε το «πολυτελές σας ταξίδι» σκεφθείτε και αποφασίστε τι είναι για ‘σας η «πολυτέλεια». Τελικά, αυτό που έχει σημασία, είναι τα χρήματά σας να «πιάσουν τόπο».

Προσφερθείτε για αναβάθμιση
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, σαν ένα είδος «δημοπρασίας» πολλές αεροπορικές εταιρίες κατά κύριο λόγο, βγάζουν σε «πλειστηριασμό» διαφόρων ειδών προσφορές: Ελέγξτε για να δείτε αν η εταιρία σας προσφέρει δημοπρασίες για την πρώτη θέση, έναντι πολύ μικρού αντιτίμου και τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει «ταξιδεύω πολυτελώς»!

Αξιοποιήστε προνόμια της πιστωτική σας κάρτας

Πρόσβαση στο σαλόνι του αεροδρομίου, δωρεάν είσοδος σε μουσεία, ένα σωρό άλλα «benefits» που προσφέρουν οι πιστωτικές σας κάρτες και που οι περισσότεροι δεν ρίχνουμε ούτε ματιά. Κι όμως, χρησιμοποιείστε την κάρτα σας στο ταξίδι, εξοικονομήσετε χρήματα και αισθανθείτε ακόμα πιο… «κροίσος»!

Εστιάστε στις οικονομικότερες «πολυτέλειες»
Δραστηριότητες και προϊόντα που προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας, δεν είναι πάντα ακριβά. Το κόλπο εδώ είναι να επικεντρωθείτε στα χαμηλού ή και μηδενικού κόστους πράγματα που θα σας κάνουν να νιώσετε εντελώς πλούσιοι και ξεχωριστοί. Είναι τα μικρά πράγματα που, όμως, «προσθέτουν» στο lifestyle: Αγοράστε φρέσκα λουλούδια από την τοπική αγορά, χρησιμοποιείστε προϊόντα του ξενοδοχείου και δείγματα, αγοράστε ένα καλό μπουκάλι κρασί και περάστε ένα απόγευμα πίνοντας καπουτσίνο σε ένα μοδάτο καφέ. Αποφασίστε ποια είναι η δική σας εκδοχή της «καλής ζωής» και ακολουθήστε την χωρίς παρεκκλίσεις!

Πηγή: terrabook.com