Pancakes…η πιο ευκολη συνταγή για το πιο νόστιμο πρωινό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή πρωινά παγκοσμίως! Τα pancakes τα λατρευουν τα παιδιά αλλα και οι μεγάλοι! Είναι κάτι μεταξύ κρέπας και τηγανίτας και μπορεί να γίνει γλυκό ή αλμυρό ανάλογα με τις δοσολογίες που θα επιλέξεις!

Υλικά:

1 αυγό

2 κουτ.σούπας βούτυρο

1 ποτήρι γάλα

1 1/2 ποτήρι αλευρι

1κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

αλάτι ή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και χτυπάμε καλά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα,συμπληρώνουμε το μπέικιν πάουντερ,το αλέυρι και 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη ή αλάτι ανάλογα με τη γευση που θέλουμε να έχουν τα pancakes μας. Χτυπάμε καλά και παράλληλα ζεσταίνουμε το τηγάνι που λιώσαμε το βούτυρο.

Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι και ομογενοποιηθεί το μίγμα,χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να ρίξουμε μέρος της ζύμης στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 3′ ,ανάλογα με το μέγεθος της τηγανίτας και γυρνάμεγια ακόμη 3′. Εάν οι επιφάνειες «αρπάξουν»,στην επόμενη τηγανίτα χαμηλώστε τη φωτιά ή μειώστε τον χρόνο ψησίματος.

Συνδυάστε τα γλυκά pancakes με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα και τα αλμυρά με τυρί κρέμα και καπνιστό σολωμό ή γαλοπούλα!

Πηγή: melbeing.gr