Γλίτωσε από τον ιό Έμπολα η Ισπανίδα νοσοκόμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ισπανίδα νοσοκόμα, το πρώτο άτομο που μολύνθηκε από τον ιό Εμπολα εκτός της Αφρικής, δεν είναι πλέον φορέας του ιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

«Τα τρία τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ανάμεσά τους και αυτό που αφορά την Τερέσα, είναι αρνητικά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή του νοσοκομείου Κάρλος Γ” της Μαδρίτης όπου εισήχθη στις 6 Οκτωβρίου η Τερέσα Ρομέρο, έχοντας εμφανίσει τα συμπτώματα της ασθένειας.

Φαμπιούς: «Ανοησία» να διακόψουμε την αεροπορική σύνδεση με πληγείσες χώρες

Η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με τις χώρες της Αφρικής που έχουν πληγεί από το Εμπολα θα ήταν «τεράστια ανοησία», διότι θα ευνοούσε τις παράνομες μετακινήσεις, οι οποίες θα συνέβαλλαν στην εξάπλωση του ιού, δήλωσε στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, απαντώντας στην απαίτηση που διατύπωσαν τα συνδικάτα των αεροσυνοδών της Air France τη διακοπή της σύνδεσης με το Κονακρί (Γουινέα), λόγω «του σοβαρού κινδύνου εξάπλωσης της επιδημίας».

«Μία παρορμητική αντίδραση θα ήταν να πούμε ότι “εκεί κάτω υπάρχει μία επιδημία και άρα πρέπει οπωσδήποτε να κόψουμε όλες τις συνδέσεις. Αλλά όλοι οι ειδικοί λένε ότι, από ιατρικής απόψεως, θα ήταν τεράστια ανοησία», είπε ο Λοράν Φαμπιούς

«Εάν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να πάρουν κάποιο αεροπλάνο, οι άνθρωποι θα βγουν από τη χώρα τους λαθραία- θα έλεγα- θα πάνε να πάρουν τον αεροπλάνο σε μία άλλη χώρα και, εάν είναι φορείς του ιού, κανείς δεν θα τους ελέγξει», είπε τασσόμενος υπέρ των δρακόντιων ελέγχων στις εισόδους της Γαλλίας.

«Πρέπει να οργανώσουμε πολύ ισχυρά την πρόληψη και τον έλεγχο, αλλά εάν κόψουμε τις γέφυρες, οργανώνουμε ανεξέλεγκτες μετακινήσεις και τότε δεν έχουμε πλέον τίποτε υπό έλεγχο», τόνισε τελειώνοντας.

Η Γαλλία άρχισε την Κυριακή τους ελέγχους της θερμοκρασίας των επιβατών με προέλευση το Κονακρί, πρωτεύουσα της Γουινέας.