Μετά από 130 χρόνια κατασκευής, το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης είναι σχεδόν έτοιμο (Φωτό)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η «La Sagrada Familia» ο επιβλητικός ναός που σχεδιάστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Antoni Guadí, είναι το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της Ισπανίας και δεν έχει ακόμη ακόμα ολοκληρωθεί. Η κατασκευή ξεκίνησε 133 χρόνια πριν, το 1882 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τα συνεργεία άρχισαν πρόσφατα την τελική φάση της κατασκευής, που σημαίνει ότι η εκκλησία σύντομα θα ολοκληρωθεί μετά από περισσότερο από έναν αιώνα κατασκευής. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν να δουν την πρόοδο της κατασκευής του καθεδρικού ναού, ο οποίος έχει ψηλά ταβάνια, περίπλοκες προσόψεις και φωτεινά βιτρό παράθυρα. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το ναό κάθε χρόνο, σύμφωνα με το National Geographic.

Το έργο ήταν αρχικά μια ιδέα ενός Καταλανού βιβλιοπώλη, του Τζόσεπ Μαρία Μποκαμπέλα, οποίος και ξεκίνησε την κατασκευή της κρύπτης του ναού στις 19 Μαρτίου 1882 με αρχιτέκτονα τον Francisco de Paula del Villar. Έναν χρόνο αργότερα μπήκε στο πρότζεκτ ο Guadí ο οποίος το 1883 άλλαξε δραστικά τα σχέδια.

Ο Guadí αφιέρωσε πλήρως τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην κατασκευή της Sagrada Familia και μέχρι το 1926 που απεβίωσε, είχε ολοκληρώσει το 15 με 25%.

The Neo-Gothic design was initially being planned by the architect Francisco de Paula del Villar y Lozano, the first architect to work on ideas for the church.

Η σύλληψη της ιδέας του έργου προσέβλεπε σε μια ονειρική, εξωπραγματική αίσθηση και είναι αυτό που δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα έργα του Guadí και κατά συνέπεια στην ίδια την πόλη που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Famous Spanish architect Antoni Gaudí took over the design of the Sagrada Família in 1883 and continued until he died in an accident in 1926. He is considered the main architect of the church.

Το 1929 ο Guadí φεύγει από τη ζωή και έτσι η κατασκευή του έργου συνεχίστηκε με επικεφαλής τον Domenec sugranes i Gras ενώ το 1936 διακόπτεται από τον Ισπανικό εμφύλιο, όπου καταστρέφονται τα σχέδια, το εργαστήριο του Guadí και τμήματα της εκκλησίας. Το 1940 μια ομάδα αρχιτεκτόνων αναλαμβάνουν να συνεχίσουν την κατασκευή του ημιτελούς έργου μέχρι και σήμερα.

Many challenges have come up in the progress of construction. Gaudí's designs were incredibly complex and expensive, and the Spanish Civil War completely halted progress in the late 1930s. This is how the church appeared in 2004.

Η εκκλησία, με την ολοκλήρωσή της, θα έχει τρεις μεγάλες προσόψεις και συνολικά 18 κωδωνοστάσια σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του Guadí (δώδεκα για τους Αποστόλους, τέσσερα για τους Ευαγγελιστές, ένα για την Παναγία και ένα για τον Ιησού Χριστό).

Now, in 2015, it's getting much closer, but we're still a little over a decade away from its scheduled completion. The church is surrounded on all sides by residential buildings.

Στην ανατολή θα βλέπει η πρόσοψη της Γέννησης, στη δύση των Παθών και στο νότο η πρόσοψη της δόξας, η μεγαλύτερη από τις άλλες δύο, καθώς θα εκπροσωπεί την ανάβαση στο Θεό. Σε αυτή την πρόσοψη θα υπάρχουν σκηνές από την κόλαση, το καθαρτήριο, αλλά και στοιχεία από τα επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα και τις επτά Ουράνιες Αρετές!

On this day in April, it was illuminated in blue to mark World Autism Awareness Day.

Η κατασκευή χαρακτηρίζεται από δεκάδες συμβολισμούς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κεντρικό πύργο που ονομάζεται «πύργος του Χριστού» και με τα 170 μέτρα του είναι κατά 1 μέτρο μικρότερος από το λόφο Montjuïc (έναν από τους βασικούς λόφους της πόλης), καθώς ο Guadí πίστευε ότι η δημιουργία του δεν πρέπει να ξεπεράσει τη δημιουργία του θεού.

The interior is massive and wide, with high, arching pillars.

Στο υπόγειο του κτιρίου, υπάρχει ένα μίνι μουσείο στο οποίο υπάρχει το αυθεντικό σχέδιο του αρχιτέκτονα, το οποίο έγινε με σακουλάκια από τσάι που κρέμονται ανάποδα.

It's evident that an amazing amount of attention and detail has been put into the church's ceiling.

Η αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης της Sagrada Familia το 2026, θα συμπέσει με την επέτειο 100 χρόνων από το θάνατο του Guadí!

The main projects left to complete are the west sacristy, the central towers, and the Tower of Jesus, which will eventually be crowned with a cross 557 feet above the ground.

Tourism is the largest contributor to the welfare of Spain's economy.

Barcelona's authorities are constantly figuring out how to control the number of tourists in the city. Millions visit each year.

But besides donations from private individuals, tourists pay a large portion of the estimated $27 million it costs to work on the cathedral's construction each year. It costs about $16 to get inside the Sagrada Família, or $21 to get in with a guide.

Employees have been busy working on the final phase of construction.

"A church is the only thing worthy of representing the soul of a people, for religion is the most elevated reality in man," Gaudí has been quoted as saying.

When he was still alive, Gaudí was often criticized for how long it was taking to build the church. "My client is not in a hurry," he would reply, referring to God.

Πηγή: newmoney.gr