ΣΑΛΟΣ στην Ιταλία: «Πληρώσαμε τον Βαρουφάκη 1.000 ευρώ το λεπτό!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αδειάζει τον Γιάνη Βαρουφάκη η Corrierre della Sera, για το θέμα των αμοιβών που λαμβάνει ο πρώην ΥΠΟΙΚ στις ανά τον κόσμο ομιλίες του.

Η Ιταλική εφημερίδα, σε αντίθεση με τον κ. Βαρουφάκη που ισχυρίζεται ότι για τις εμφανίσεις του δεν ζήτησε ή δεν έλαβε χρήματα, σημειώνει ότι η αμοιβή του Γιάνη Βαρουφάκη για τη συνέντευξη που παραχώρησε στη RAI3 ήταν ακριβώς 1.000 ευρώ το λεπτό, δηλαδή συνολικά 24.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη της Corrierre della Sera προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας με το «Forza Italia» να κατακεραυνώνει τη διοίκηση της RAI ζητώντας της εξηγήσεις για το ποσό που δόθηκε στον πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ για μια συνέντευξη 24 λεπτών.

Ο Ρενάτο Μπρουνέτα του Forza Italia ζήτησε αμέσως εξηγήσεις από τη διοίκηση του καναλιού λέγοντας πως «αν αυτά τα ποσά αληθεύουν, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό και πρωτοφανές γεγονός. Ενώ η Μάρα Καρφάνια, εκπρόσωπος του κόμματος, έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter λέγοντας πως ελπίζει να μην πληρώνουν οι Ιταλοί την RAI για να εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης και να πληρώνεται γι' αυτό.

Η επίμαχη συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή «Fazio 24» στις 27 Σεπτεμβρίου.