ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ γράμμα ενός 11χρονου που ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ επειδή δεχόταν bullying!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκλονίζει η υπόθεση ενός 11χρονου μαθητή από την Ισπανία ο οποίος έπεσε στο κενό από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στη Βίλα Βέρντε, επειδή δεν άντεχε άλλο το bullying που δεχόταν στο σχολείο.

Πριν κάνει όμως το απονενοημένο διάβημα ο Ντιέγκο, κάθισε και έγραψε ένα γράμμα στα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτό το γράμμα δημοσιοποιούν οι γονείς του, ζητώντας δικαίωση για τον αδικοχαμένο τους γιο.

mundo.jpg

"Μπαμπά, μαμά... ελπίζω μια μέρα να μπορέσετε να με μισείτε λίγο, λιγότερο. Δεν αντέχω να πηγαίνω στο σχολείο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αποφύγω" αναφέρει μεταξύ άλλων σε αυτό και συνεχίζει τονίζοντας

"Μπαμπά, με έμαθες είναι είμαι καλό άτομο και να κρατάω τις υποσχέσεις μου. Μαμά, με φρόντισες πολύ καλά και μου έδειξες πολλά μέρη... Παππού, ήσουν πάντα γενναιόδωρος μαζί μου και με πρόσεχες. Τάτα (η αδερφή του), υπέμεινες πολλά για χάρη μου".

Οι γονείς του Ντιέγκο προχώρησαν στη δημοσιοποίηση του γράμματος, προκειμένου να πείσουν τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν το παιδί στο θάνατο.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται καθώς, όπως αναφέρουν, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να διερευνηθούν οι πιέσεις που δεχόταν ο μικρός στο σχολείο.

Μάλιστα, απευθύνθηκαν και στην τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης και συγκεκριμένα στο τμήμα παιδείας ώστε να κατατεθεί αγωγή σε βάρος του σχολείου στο οποίο φοιτούσε ο γιος τους.

Η εφημερίδα El Mundo θυμάται και την περίπτωση της Μαρίας μιας μαθήτριας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το 2010.

"Οι καθηγητές αφήνουν άλλα κορίτσια να με χτυπάνε, επειδή όπως λένε, αυτό θα με κάνει πιο δυνατή", έλεγε το κορίτσι που στη συνέχεια κατάπιε 14 χάπια και πέρασε δύο ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο διευθυντής του θρησκευτικού σχολείου είχε δηλώσει ότι η μαθήτρια είχε χειραγωγηθεί από τους γονείς της. Δεν υπήρξε κάποια καταδικαστική απόφαση.