Η ανάπτυξη δεν φέρνει απαραίτητα ευτυχία! Διαβάστε τι εννοούμε.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στη Νότια Κορέα ζουν τα πιο δυστυχισμένα παιδιά ανεπτυγμένων χωρών, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σεούλ, επικαλούμενη ως αιτία πρόκλησης αυτού του φαινομένου το αυστηρό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην τελευταία θέση του καταλόγου μεταξύ των 30 χωρών σε ό,τι αφορά τον βαθμό ικανοποίησης των παιδιών από τη ζωή τους, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία και η Πολωνία.

«Ο βαθμός ικανοποίησης που έχουν τα παιδιά από τη ζωή τους συνδέεται με το ακαδημαϊκό στρες κι ακολουθούν η βία στα σχολεία, ο εθισμός στο Ίντερνετ, η αμέλεια και η βία στον κυβερνοχώρο», σημείωσε το υπουργείο αναφερόμενο στην έρευνα που πραγματοποίησε σε περισσότερα από 4.000 νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά (δηλαδή μικρότερα των 18 ετών).

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, Νοτιοκορεάτης και ο ίδιος, δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα επιβαρύνει πολύ τα παιδιά, καθώς καλλιεργεί τον ανταγωνισμό και απαιτεί πολλές ώρες διαβάσματος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας στη Νότια Κορέα αξιολογήθηκαν συγκριτικά με εκείνα από τις 27 χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) συν τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα, η πρώτη του είδους που πραγματοποιεί η κυβέρνηση της Σεούλ, δίνεται στη δημοσιότητα την ώρα που περίπου 600.000 μαθητές προετοιμάζονται για τις ετήσιες εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Η αγωνία για την εξασφάλιση μίας θέσης σε ιδρύματα κύρους που θα τους ανοίξουν τον δρόμο για μία υψηλόβαθμη θέση σε κάποια εταιρεία, κορυφώνεται…

Την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, στις 13 Νοεμβρίου, το χρηματιστήριο της χώρας θα ανοίξει μία ώρα αργότερα και οι εργαζόμενοι θα πάνε αργότερα στις δουλειές τους, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές δεν θα κινδυνεύσουν να εγκλωβιστούν στην κίνηση, ενώ και η κεντρική τράπεζα θα καθυστερήσει κατά μία ώρα τη συνεδρίασή της για τον καθορισμό των επιτοκίων!

Μέχρι και οι εσωτερικές πτήσεις θα περιοριστούν στη διάρκεια των προφορικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, περισσότερα από τα μισά παιδιά, ηλικίας από 15 ως 19, που έχουν τάσεις αυτοκτονίας αναφέρουν ως αιτία τις «ακαδημαϊκές επιδόσεις και την είσοδο στο πανεπιστήμιο».

Οι νοτιοκορεάτες γονείς συνηθίζουν να συνοδεύουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στα υπερπληθή σχολεία όπου παρακολουθούν μαθήματα μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ τους ξεκινούν Αγγλικά από το νηπιαγωγείο.

Στην ίδια έρευνα, η Νότια Κορέα εμφανίζει επίσης χαμηλές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την παιδική φτώχεια και τον ελεύθερο χρόνο για χόμπι και εξωσχολικές δραστηριότητες: σε αμφότερες τις κατηγορίες έρχεται τελευταία, μετά την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο οποίος γεννήθηκε στη Σεούλ κι εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ σε ηλικία πέντε ετών, εξηγεί ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας έχει βαρύ τίμημα.

«Ψυχολογικά, οι μαθητές επιβαρύνονται πολύ από τον ανταγωνισμό και το πολύωρο πρόγραμμα των μαθημάτων», δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ σήμερα Τρίτη.

Πηγή:newsbomb.gr