Γιατί αυτή η μπανάνα που είναι κολλημένη στον τοίχο αξίζει 120.000 ευρώ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το νέο έργο Τέχνης του Μαουρίτσιο Κατελάν: Πρόκειται για μία μπανάνα κολλημένη στον τοίχο. Αυτό είναι το νέο έργο τέχνης, το οποίο επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Μαουρίτσιο Κατελάν. Ωστόσο, ιδιαίτερα προκλητικό κρίνεται το γεγονός να ζητά κάποιος 120.000 ευρώ για μια μπανάνα κολλημένη στον τοίχο, με μονωτική ταινία.

Από εκεί και πέρα, κάποιοι άνθρωποι στο συγκεκριμένο έργο τέχνης είδαν πραγματικά κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Είδαν κάτι το οποίο τους ανάγκασε να δώσουν το προαναφερθέν χρηματικό ποσό. Έτσι, απέκτησαν τη μπανάνα του Μαουρίτσιο Κατελάν.

Το έργο του Ιταλού καλλιτέχνη παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Μαϊάμι από τη γκαλερί Perrotin. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση έργου του Κατελάν σε έκθεση τέχνης εδώ και 15 χρόνια.

Ο Μαουρίτσιο Κατελάν είναι δημιουργός της χρυσής λεκάνης τουαλέτας που είχε κλαπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από το ανάκτορο Μπλένιμ της Βρετανίας. Επίσης, το έργο του «Him», που εμφανίζει ένα γονατιστό Χίτλερ, είχε πουληθεί το 2016. Η τιμή του αποτέλεσε ρεκόρ. Ένα ρεκόρ 17,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσον αφορά το έργο του «Comedian», ο Κατελάν παρουσιάζει μία μπανάνα την οποία αγόρασε από ένα μανάβικο του Μαϊάμι και την κόλησε στον τοίχο με απλή μονωτική ταινία.

Υπάρχουν μάλιστα, τρία αντίγραφα του έργου, με τα δύο να έχουν ήδη πουληθεί στην τιμή των 120.000 δολαρίων

Το νέο έργο Τέχνης του Μαουρίτσιο Κατελάν – Εμανουέλ Περοτέν: «Μέσο απόλαυσης και κριτικής»

Ο ιδρυτής της γκαλερί δήλωσε στο CNN «Οι μπανάνες είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου εμπορίου καθώς και ένα κλασικό αντικείμενο χιούμορ. Ένα μέσο εκφοράς τόσο της απόλαυσης όσο και της κριτικής».