Απίστευτο! 70χρονος ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού φυσικής κατάστασης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο 70χρονος Tony Linturn, μόλις κέρδισε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό φυσικής κατάστασης, νικώντας έναν 26χρονο Αμερικανό αθλητή.

Ο διαγωνισμός της Αμερικανικής εταιρείας παρακολούθησης φυσικής κατάστασης Myzone, ανακήρυξε νικητή τον άνθρωπο που το 2014 έκαψε τις περισσότερες θερμίδες, ενώ έκανε ποδήλατο, στο δρόμο και στο γυμναστήριο. Ο Linturn ποδηλατούσε περίπου 100 μίλια κάθε Σαββατοκύριακο του έτους και περνούσε τρεις ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο

Κατά τη διάρκεια τους έτους ο εβδομηντάχρονος νικητής, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έκαψε με την ποδηλάτηση 700,000 θερμίδες, οι οποίες ισοδυναμούν με 1.272 μεγάλα χάμπουργκερ των ΜcDonald’s.

«Είμαι χορτοφάγος τα τελευταία 30 χρόνια, επειδή δεν μου αρέσει το ότι οι κτηνοτρόφοι φούσκωναν τα ζώα τους με ορμόνες, επομένως αυτό ίσως έχει σχέση με τη φυσική μου κατάσταση», δήλωσε ο συνταξιούχος μηχανικός συμπληρώνοντας πως «τα γονίδια και η αποφασιστικότητα μου έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο στο να αποκτήσω αυτή τη φυσική κατάσταση, ενώ βαδίζω στην 8η δεκαετία της ζωής μου».

Όμως, παρ’ όλο που ο Linturn δεν καπνίζει και πίνει σπάνια, απέχει πολύ από το να έχει μια υγιεινή διατροφή. Εξαιτίας της ενέργειας που ήταν υποχρεωμένος να σπαταλήσει κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, κατέληγε στο να καταναλώνει 5 ντόνατς με μαρμελάδα κάθε βράδυ του έτους.

Τώρα, ξεκουράζεται μετά τη νίκη του, αλλά δεν σταματά να επισκέπτεται το γυμναστήριο 7 ημέρες την εβδομάδα. Παρά το γεγονός πως οι κόρες του ανησυχούν μην τυχόν προκληθεί ζημιά στην υγεία του, εκείνος δεν σχεδιάζει να σταματήσει. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό ότι ο 70χρονος πηγαίνει πρώτος και φεύγει τελευταίος από το γυμναστήριο.