Αλέγκρι: Μεγάλος σεβασμός στον Ολυμπιακό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το σεβασμό του στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε ενόψει του αυριανού αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ.Καραϊσκάκης», για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε αρχικά αν έχει αποφασίσει για την αρχική ενδεκάδα. «Και οι 18 ποδοσφαιριστές είναι καλά. Δεν έχουν γίνει κάποιες επιλογές. Είμαι σίγουρος για τους τέσσερις της άμυνας, τον Τέβες και τον Βιδάλ, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει για τους υπόλοιπους» απάντησε.

Για τον Πογκμπά είπε πως ακόμη δεν έχει λάβει οριστική απόφαση, ενώ για την αγωνιστική ετοιμότητα του Βιδάλ σημείωσε ότι «η φυσική του κατάσταση έχει βελτιωθεί και περιμένουμε να τον δούμε ακόμη καλύτερο».

Όσο για την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την άποψή του για την αντίπαλη ομάδα; «Είμαι σίγουρος πως θα βρούμε μπροστά μας μια θερμή ατμόσφαιρα, αλλά η ατμόσφαιρα δεν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός. Ο Μίτσελ έχει φέρει την ισπανική νοοτροπία. Έχει παίκτες ποιότητας, όπως οι Ντομίνγκεζ, Αφελάι, Αμπιντάλ και Μήτρογλου, είναι δύσκολο ματς».

Ο Αλέγκρι χαρακτήρισε τον αυριανό αγώνα «όχι αποφασιστικής σημασίας αλλά σημαντικό. Σε 15 μέρες υπάρχει και άλλο παιχνίδι στο Τορίνο. Πρέπει να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε», ενώ για το γεγονός πως η Γιουβέντους δέχεται συνήθως πρώτη γκολ παρατήρησε ότι «έχει συμβεί και να προηγηθούμε, να δεχθούμε πρώτοι γκολ, αλλά το σημαντικό είναι να μην δεχθείς γκολ αν έχεις προηγηθεί ή να αντιδράσεις σωστά αν έχεις δεχθεί.»

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Γιουβέντους παρέστη ο διεθνής τερματοφύλακας Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι αλήθεια πως δεν κερδίζουμε εύκολα εκτός έδρας στην Ευρώπη στα τελευταία παιχνίδια. Αύριο πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, είναι πολύ σημαντικός αγώνας και για εμάς και για τον Ολυμπιακό».

Όπως είπε ο τερματοφύλακας της «σκουάντρα ατζούρα», όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στην ιταλική ομάδα «για το συμβόλαιό μου δεν έχω συζητήσει με τη διοίκηση αλλά σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, με την αρχή να γίνεται αύριο απέναντι στον Ολυμπιακό».

Ο Μπουφόν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Ούτε εμείς ούτε ο Ολυμπιακός είναι ίδιος με πέρσι. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες και εύχομαι να είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να μας φοβίσει και να υποστηρίξει την ομάδα του. Εκτός από τον κόσμο και το γήπεδο, ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ομάδα και άξια βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης».