Αυστραλία: Γεννήθηκαν Διάβολοι της Τασμανίας για πρώτη φορά μετά από 3.000 χρόνια!


Στην Αυστραλία γεννήθηκαν 7 μικροί Διάβολοι της Τασμανίας στη φύση, κάτι που δεν είχε συμβεί εδώ και 3.000 χρόνια!

Tης Eurohoops team/ [email protected]

Διάβολοι της Τασμανίας – γνωστοί και ως δαίμονες της Τασμανίας – γεννήθηκαν στην άγρια φύση της Αυστραλίας, 3.000 χρόνια μετά το θάνατό τους στην ηπειρωτική ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αυστραλιανή ΜΚΟ Aussie Ark, επτά μωρά γεννήθηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία.

Οι διάβολοι της Τασμανίας πέθαναν στην ηπειρωτική χώρα μετά την άφιξη των ντίνγκο – ένα είδος άγριου σκύλου – και περιορίστηκαν στο νησί της Τασμανίας, ενώ οι αριθμοί τους μειώθηκαν κατά 90%, λόγω μιας μεταδοτικής μορφής καρκίνου, γνωστή ως Devil Facial Tumor Disease (DFTD), από τότε που ανακαλύφθηκε το 1996.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Aussie Ark επέστρεψε 11 από αυτά τα πλάσματα πίσω στην άγρια φύση στην ηπειρωτική Αυστραλία, μετά από μια προηγούμενη δοκιμή με 15 μαρσιποφόρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός τους στην ηπειρωτική χώρα σε 26. Στην ίδια την Τασμανία, υπάρχουν μόνο 25.000 διάβολοι στην άγρια φύση, σύμφωνα με τον Aussie Ark.

Λίγους μήνες μετά την απελευθέρωσή τους στην άγρια φύση, τα πλάσματα έχουν αναπαραχθεί επιτυχώς και οι περιβαλλοντολόγοι έχουν εντοπίσει τα νεογνά τους, τα οποία λένε ότι έχουν το μέγεθος ενός φιστικιού με κέλυφος.

Οι διάβολοι της Τασμανίας είναι τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα μαρσιποφόρα στον κόσμο και είναι φυσικοί θηρευτές. Αυτό σημαίνει ότι η επάνοδός τους θα βοηθήσει στον έλεγχο του πληθυσμού των άγριων γατών και αλεπούδων που κυνηγούν άλλα είδη απειλούμενα με εξαφάνιση της Ωκεανίας. Οι διάβολοι είναι επίσης πτωματοφάγοι, κάτι που βοηθά να διατηρηθεί το περιβάλλον τους απαλλαγμένο από ασθένειες. Εχουν μέγεθος μικρού σκύλου, αλλά είναι κοντόχοντρα και μυώδη ζώα. Χαρακτηρίζονται από την μαύρη γούνα τους, την έντονη οσμή όταν αγχώνονται, την εξαιρετικά δυνατή και ενοχλητική κραυγή τους και την αγριότητά τους όταν τρώνε.