«Βόμβα» από τη Ρωσία: Η Τουρκία σπρώχνει 130.000 πρόσφυγες προς την Ελλάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποκάλυψη της Ρωσίας ότι η Τουρκία εξωθεί προς την Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία δεν προέρχεται από την Συρία

Οι τουρκικές Αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των προσφύγων αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Τα δύο τρίτα αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές Αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

26.532 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα – Συνελήφθησαν 218 άτομα

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης (03/03) δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 1.500 άτομα. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου (29/02) ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 218 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Πηγή