ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις 11.20 (τοπική ώρα) αεροπλάνο των αερογραμμών Asiana Airlines που εκτελούσε την πτήση 214 Σεούλ-Σαν Φρανσίσκο συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στον διεθνή αερολιμένα του Σαν Φρανσίσκο.


Στη συνέχεια το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πριν προσγειωθεί είχε αποκολληθεί κομμάτι από την ουρά του.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι στη διάρκεια της προσγείωσης ο πιλότος επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, όπου και ανέφερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Οι αρχές του αεροδρομίου δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι αρκετοί επιβάτες κατάφεραν να βγουν σώοι από τα συντρίμμια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι αναρτήσεις των επιβατών του αεροπλάνου στο twitter

Συγκλονιστικές είναι οι αναρτήσεις στο twitter των επιβατών του αεροπλάνου.

Αναφέρουν ότι την ώρα που το Boeing 777 βρισκόταν στη διαδικασία προσγείωσης αποκολλήθηκε η ουρά. Οι επιβάτες υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι καλά στην υγεία τους.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στο Σαν Φρανσίσκο

Πυκνός μαύρος καπνός βγαίνει από το αεροσκάφος των αερογραμμών Asiana Airlines.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Ταϊπέι, ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθυνόταν στο Σαν Φρανσίκο, έχοντας ξεκινήσει από τη Σεούλ και πιθανολογείται ότι μετέφερε από 246 έως 300 επιβάτες.

Ο πιλότος ζήτησε «emergency landing» (επείγουσα προσγείωση) από τον πύργο ελέγχου, ωστόσο, προφανώς, δεν πρόλαβε να το προσγειώσει. 

Δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να απεγκλωβίσουν όσους επιβάτες δεν μπόρεσαν έγκαιρα να εξέλθουν από τα συντρίμμια.

Πού αποδίδουν τη συντριβή οι αναλυτές

Λίγη ώρα μετά την συντριβή του boeing 777 στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, οι αναλυτές στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος του πιλότου, ο οποίος προσγείωσε το αεροπλάνο απότομα με αποτέλεσμα να αποκοπεί η ουρά του στην αρχή του διαδρόμου προσγείωσης.

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο

Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο έχουν ακυρωθεί, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών που επέβαιναν στο boeing 777 που συνετρίβη.

Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός άνδρα, ο οποίος είδε με τα μάτια του τη μοιραία στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο.

O Άντονι Κατοράνι, ο οποίος είδε την προσγείωση από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του, είπε στο CNN ότι είδε το αεροπλάνο να αγγίζει το έδαφος και στη συνέχεια παρατήρησε ένα μέγαλο σύννεφο άσπρου καπνού.

Μιλούν για θαύμα

Αισιόδοξα είναι τα νέα από το Σαν Φρανσίσκο όπου πριν από λίγες ώρες συνετρίβη boeing 777 me 291 επιβαίνοντες.

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για μία επιτυχή μάχη των σωστικών συνεργείων να διασώσουν όλους όσους παρέμειναν εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Δε διστάζουν ακόμη να χαρακτηρίσουν και '' ήρωα'' τον πιλότο χάρη στον οποίο δεν υπήρξαν θύματα.

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της συντριβής

Καθώς οι ώρες περνούν από τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο όλο και περισσότερες εικόνες από το σημείο του ατυχήματος βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν το γύρο του κόσμου.

Αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο, σύμφωνα με τη New York Daily News, για δύο νεκρούς.

Όσον αφορά στον αριθμό των τραυματιών γίνεται λόγος για 48 άτομα, ενώ επίσημα στοιχεία αναμένεται να δοθούν στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι αμερικανικές αρχές.

Τι ανέφερε ο πιλότος

Νέες πληροφορίες λένε ότι ο πιλότος ανέφερε φωτιά στο πιλοτήριο και ζήτησε άδεια από τον πύργο ελέγχου για να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση.

{YouTube}0dFtmSybpuw{/YouTube}