Guardian – Η Ύδρα στη λίστα των τριών κορυφαίων Ελληνικών νησιών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να είναι μικρά αλλά σίγουρα τα μικρά νησιά της Μεσογείου είναι... θαυματουργά, με τους αναγνώστες του Guardian να βάζουν 3 ελληνικά στη λίστα με τα 10 κορυφαία.

Βάσει των προτιμήσεών τους ανέδειξαν για τις ομορφιές τους τη Σίφνο, την Αστυπάλαια και την Ύδρα, με τη δεκάδα να συμπληρώνουν η Τένεδος στην Τουρκία, η Σαλίνα και το Λεβάντσο στην Ιταλία, το Πορκερόλ στη Γαλλία, η Φορμεντέρα στην Ισπανία, το Βις στην Κροατία και το Κόρτσουλα στην Κροατία.

Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστοί προορισμοί, αλλά με την ησυχία που προσφέρουν και το τοπίο τους αποτελούν αντίδατο στους πολύ γνωστούς προορισμούς που "βουλιάζουν" από κόσμο.

1. Σίφνος

Η Σίφνος, στις Κυκλάδες, προσφέρει έναν συνδυασμό από όμορφες παραλίες και λίγες καφετέριες και μπαρ. Υπάρχουν υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν σε απομακρυσμένες, ήσυχες παραλίες και πανέμορφα χωριά με δικές τους μπουτίκ και ταβέρνες.

Τα μονοπάτια πεζοπορίας ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα και έχουν καλή σηματοδότηση, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με λεπτομέρειες για καθένα απο αυτά, καθώς και λεπτομερείς χάρτες GPS που μπορεί κανείς να κατεβάσσει. Στο δημοσίευμα αναδεικνύεται το μονοπάτι 4, που προσφέρει εξαιρετικη πανοραμική θέα, απομόνωση και οδηγεί σε 2 απομονωμένες παραλίες στη Φυκιάδα.

2. Αστυπάλαια

Αυτό το νησί σε σχήμα πεταλούδας στα Δωδεκάνησα είναι το αρθρόποδο της Μεσογείου. Τρία λεπτά από την παραλία Λιβάδι βρίσκεται το ξενοδοχείο Καλντερίμι. Στην πραγματικότητα ένα συγκρότημα παραδοσιακών κατοικιών με θέα στο βενετικό κάστρο Guerini του 13ου αιώνα.

Κατά τη διαμονή σε αυτό το απομονωμένο νησί, θα νιώσετε σε πλήρη αρμονία με τον κόσμο. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του νησιού είναι τα σπήλαιά του, με φανταστικούς σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τα σπήλαια ήταν πάντα τμήμα της ελληνικής μυθολογίας και η Αστυπάλαια έχει κάποια λαμπρά παραδείγματα.

3. Ύδρα

Δείτε αν μπορείτε να "αιχμαλωτίσετε" το πνεύμα του Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα. Με τη βοήθεια των ντόπιων θα εντοπίσετε το σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του 1960. Η Ύδρα, που βρίσκεται κοντά στην Πελοπόννησο, είναι σε απόσταση μιας ώρας με δελφίνι από τον Πειραιά. Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και το λιμάνι είναι γραφικό. Μπορείτε να επισκεφθείτε ειδυλλιακές παραλίες με σκάφος.