Σε ποιον εφοπλιστή πουλήθηκε το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία Τζένη-Τζένη στις Σπέτσες. Στα 3,5 εκατ. ευρώ η τιμή του (video)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το 1966, στο απόγειο του εμπορικού ελληνικού σινεμά του Φίνου αλλά και μέσα στην πολιτική αστάθεια, ένα χρόνο πριν τον πραξικόπημα, ο Ντίνος Δημόπουλος, σε σενάριο των Γιαλαμά και Πρετεντέρη, τοποθετεί τη γραφικότητα της προεκλογικής εκστρατείας στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών, όπου από έναν λευκό γάμο πολιτικών συμφερόντων γεννιέται ένας έρωτας.

Οι Σπέτσες του «Τζένη Τζένη» συνδυάζουν το απόλυτο, λαμπερό, ρομαντικό ελληνικό καλοκαίρι με την ψυχοσύνθεση ενός λαού που δεινοπαθεί. Τα προβλήματα, πενήντα χρόνια πριν, τραγελαφικά ίδια: τα ρουσφέτια, τα λεφτά που δε φτάνουν για την εφορία, οι μετανάστες, τα προϊόντα που πετιούνται χωρίς να πουληθούν και οι συντάξεις.

Μάς θυμίζει κάτι; Μήπως το «Τους είπες, να τους ξεπείς. Εδώ θα φανεί αν είσαι καλός πολιτικός!», ή το «Δε θέλω να σας επηρεάσω, για τ’ όνομα του Θεού, αλλά έτσι και ψηφίσει κανείς τον Γκόρτσο, θα του ανοίξω το κεφάλι με τη μαγκούρα»;

[g_youtube v="Ze2lKHsJ0OY"]

Το ακίνητο 

Το ακίνητο (συνολικά 500 τμ) που γυρίστηκε η ταινία και ήταν η κατοικία της οικογένειας Κασσανδρή (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι πλέον διάσημο. Διαθέτει μεταξύ άλλων μια τεράστια βιβλιοθήκη και   5 υπνοδωμάτια. Το ακίνητο αυτό που βρίσκεται στο κέντρο των Σπετσών πουλήθηκε ακριβά. Όπως λένε οι πληροφορίες αγοράστηκε από την εφοπλιστική οικογένεια Ευσταθίου αντί του ποσού των 3,5 εκατ ευρώ. Η εφοπλιστική οικογένεια Ευσταθίου δραστηριοποιείται στη ναυτιλία με δύο ναυτιλιακές εταιρείες. Η Efshipping, της οποίας ηγούνται οι Χρήστος και Αριστείδης Ευσταθίου διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο από 8 φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου τύπου supramax και kamsarmax. Κατά τη διάρκεια των ετών 2011-2012 παρέλαβε τρία πλοία από τα ναυπηγεία Sungdong Heavy Industries, μια επένδυση ύψους 108 εκατ. δολαρίων.

Η Efnav, της οποίας ηγείται ο Φίλιππος Ευσταθίου, διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο που αποτελείται από 8 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου panamax.

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Φίλιππος Ευσταθίου είχε εκπλήξει την αγορά καθώς αγόρασε Τέσσερα φορτηγά πλοία kamsarmarx από τα ναυπηγεία της Κίνας  με δικαίωμα αγοράς 2 ακόμα, σε τιμή που ανεβάζει το συνολικό τίμημα στα 201 εκατομμύρια δολάρια.  Η ναυτιλιακή Efnav που διαχειρίζεται, πλήρωσε 33,5 εκατ. για κάθε ένα.

H Σπηλιά που ερωτεύτηκαν Μπάρκουλης – Καρέζη 

Βρίσκεται στη δυτική μεριά των Σπετσών, δίπλα στην μεγάλη αμμουδιά των Αγίων Αναργύρων. Είναι ένα από τα κρυφά αξιοθέατα του νησιού με σπάνια φυσική ομορφιά, αλλά και ιστορική σημασία. Η επίσημη ονομασία είναι η «σπηλιά του Μπεκίρη». Εκεί βρέθηκε το ζευγάρι μετά τον λευκό γάμο του και ο Νίκος Μαντάς, τον οποίο υποδυόταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης, εκδήλωσε για πρώτη φορά τα συναισθήματά του προς την Τζένη Καρέζη.

spilia tzenh tzenh

Ο διάλογος εκτυλίσσεται ο εξής: «Κύριε Μαντά σε τρεις μήνες που θα γίνετε βουλευτής θα φύγω…», λέει η Τζένη Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης της απαντά «όχι μην φύγετε σας θέλω….».

Η Τζένη Καρέζη κοιτάει με έκπληξη, αλλά εκείνος διστάζει και μετά από μια σύντομη παύση συνεχίζει την πρόταση του λέγοντας: «…σαν ιδιαίτερα γραμματέα». Εκείνη εκνευρίζεται του απαντάει αρνητικά και βουτάει στη θάλασσα.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε εξομολογηθεί ότι στα γυρίσματα της ταινίας Τζένη- Τζένη ερωτεύτηκε και ενώθηκε με την Τζένη στη σπηλιά του Μπεκίρη και στην πραγματική ζωή. «Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε.

Όταν έφυγε στη Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε», έγραψε στο βιβλίο του. Η ταινία αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, που σημειώνει την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα της….

ΠΗΓΗ: mononews.gr