54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά: Κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών – Απούσα η Δημοτική Αρχή Μώραλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακόμα ένα σοβαρό κρούσμα σε σχολικό συγκρότημα του Πειραιά, μετά από τον τραυματισμό μαθητή στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή!

Η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη και πάλι προκλητικά απούσα από το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο, παρά το γεγονός ότι όλοι οι συναρμόδιοι (αιρετοί και μη) έχουν ενημερωθεί σχετικώς από το καλοκαίρι!

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για την ανεύθυνη και προκλητική αδιαφορία του Δήμου Πειραιά, στο σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας των μαθητών που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Οι γονείς των μαθητών, είχαν προβεί σε επίσημη ενημέρωση (με έγγραφα) της Δημοτικής Αρχής για την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων του 30ετούς σχολικού συγκροτήματος από το καλοκαίρι!

Αλλά μάταια, καθώς δεν εμφανίστηκε ούτε ένας αρμόδιος προκειμένου να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα συντήρησης και ανακαίνισης.

Δεδομένου ότι το Σχολείο βρίσκεται στην Πειραϊκή, οι υφιστάμενες φθορές επιδεινώνονται με ταχείς ρυθμούς και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών βρίσκεται στο έλεος του Θεού!

ΤΟ PIRAEUSPRESS.GR ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΝΕΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μάλιστα, οι γονείς των μαθητών έφτασαν σε τέτοιο βαθμό απόγνωσης, ώστε την τρίτη φορά που κοινοποίησαν το πρόβλημα στη Δημοτική Αρχή Πειραιά, συμπεριέλαβαν και το Piraeuspress.gr, προκειμένου το θέμα να λάβει ιδιαίτερης δημοσιότητας, μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος να ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα!

Το Piraeuspress.gr δημοσιεύει πρώτο το σοβαρό θέμα με το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά προκειμένου να αναλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής τις ευθύνες τους, καθιστώντας τους υπόλογους, σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατυχές περιστατικό με μαθητή ή μαθήτρια του Σχολείου.

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Από την παρούσα στιγμή, κανείς δε δύναται να υποστηρίξει ότι δε γνώριζε, στην περίπτωση που έχουμε νέο τραυματισμό μαθητή σε σχολείο του Πειραιά.

Και μάλιστα μιλάμε για ποινικές ευθύνες, καθώς με τη σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών δεν παίζουμε!

Το Piraeuspress.gr θα παρακολουθεί στενά το θέμα έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρης και ανακαίνισης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 54ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ:

Πειραιάς, 1-11-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυσαρέσκεια και Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για τις φθορές στον προαύλιο χώρο και την ασφάλεια των παιδιών

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά βρέθηκε χθες στη δυσάρεστη θέση να καταθέσει έγγραφη καταγγελία προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά για την συνεχιζόμενη ολιγωρία και αδιαφορία τους ως προς τις φθορές που έχει υποστεί το κτίριο του σχολείου και κυρίως την κατάσταση του προαύλιου χώρου, η οποία είναι άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των μαθητών.

Το σχολείο είναι κατασκευασμένο πριν από 30 χρόνια και παρότι για τα δεδομένα του Πειραιά θεωρείται «καινούριο», οι φθορές που έχει υποστεί το κτίριο και ο περιβάλλοντας χώρος είναι πολύ μεγάλες αφού στο χρονικό αυτό διάστημα δεν έχει γίνει ποτέ καμία εργασία συντήρησης ή επισκευής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Με δεδομένο δε ότι βρίσκεται πάνω στη θάλασσα (επί της Ακτής Θεμιστοκλέους) οι φθορές προκύπτουν και επιδεινώνονται με γρηγορότερο ρυθμό σε σχέση με άλλες τοποθεσίες.

Στην παρούσα κατάσταση αυτό που επείγει άμεσα είναι η αποκατάσταση της κάτω αυλής διότι στο εσωτερικό τοιχίο της υπάρχουν γκρεμισμένα σημεία και τα στηρίγματα από τα κάγκελα και τα σύρματα που την περιβάλλουν βρίσκονται στον αέρα. Επιπλέον υπάρχουν μεγάλα κενά ανάμεσα στο σιδερένιο, σκουριασμένο και σε αρκετά σημεία κομμένο πλέγμα και την τσιμεντένια βάση του, σημεία δηλαδή επικίνδυνα για σοβαρούς τραυματισμούς μαθητών. Λόγω της θέσης του σχολείου το χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες (συνήθως πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι) υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φύγει το πλέγμα ,που είναι πλέον αστήριχτο, και να πέσει μέσα στο προαύλιο διακινδυνεύοντας να υπάρξει ατύχημα ή ακόμη και δυστύχημα. Το 54ο δημοτικό σχολείο αριθμεί φέτος γύρω στα 300 παιδιά και μαζί με το συστεγασμένο νηπιαγωγείο ο αριθμός φτάνει τα 350. Αντιλαμβάνεστε θεωρούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο καταγγελίας που καταθέσαμε χθες στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Πειραιά ,με αρ.πρωτ.49132 καθώς και όλα τα σχετικά έγγραφα μαζί με ένα υπόμνημα αυτοψίας του χώρου το οποίο καταδεικνύει την επικινδυνότητα του.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες μας τα τελευταία τρία χρόνια για να δοθεί λύση έχουν πέσει στο κενό. Μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ευελπιστούμε ότι με τη δημοσιοποίηση του θέματος θα δοθεί επιτέλους οριστική λύση πριν συμβεί κάποιο ατύχημα και θρηνήσουμε θύματα.

Οι ανησυχίες, οι φόβοι και οι προφυλάξεις είναι στοιχεία του κάθε γονιού και αφορούν όλα τα παιδιά. Οι ενέργειες και οι πράξεις είναι αυτές που κρίνονται!

Ήμαστε γονείς. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και δει ο δήμος.

Το ΔΣ