Στο “κόκκινο” τα οικονομικά του Δήμου Περάματος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Περάματος με την παράταξη "Δύναμη Προοπτικής", κα Κριτσιδήμα Ελένη με άρθρο της στο kalpes14.gr αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Περάματος.


Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:


"Tα οικονομικά του δήμου Περάματος βρίσκονται "στο κόκκινο". Οι μεταβιβαζόμενοι πόροι από το κεντρικό κράτος μειώνονται, ενώ η κοινωνική πίεση μεγαλώνει και ο ίδιος ο κοινωνικός ιστός βρίσκεται τραυματισμένος.  Οι δήμοι –ήδη-  καλούνται να επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος από ό,τι ενδεχομένως μπορούν, ενώ η οικονομική δυσπραγία κάνει το οποιοδήποτε έργο να μοιάζει τιτάνιο.

Κοιτώντας πίσω –χωρίς εθελοτυφλισμούς-, η τοπική αυτοδιοίκηση είχε το δικό της μερίδιο ευθύνης  σε όλο αυτό: ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΠΟΡΩΝ που διοχετεύθηκαν σε αμφίβολης ποιότητας αναπτυξιακά σχέδια και εταιρίες, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ και μικρο-εξυπηρετήσεις  συνθέτουν την προβληματική, αλλά οικεία εικόνα. . .

Γι’ αυτό, σε αυτήν τη νέα, δύσκολη, αλλά προκλητική εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση, χρειαζόμαστε πραγματοποιήσιμες ιδέες, στρατηγική και δυναμισμό. Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος της νέας δημοτικής αρχής δεν πρέπει να είναι μόνο διεκδικητικός όσον αφορά τη διοικητική διαχείρηση, αλλά και  καταλυτικός ως προς την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα ώρα.

Μπροστά μας υπάρχει ένας δύσκολος δρόμος.  Αυτός που εμπνέει μια πραγματικά ικανή δημοτική αρχή, χωρίς μικροσυμφέροντα.  Μια δημοτική αρχή με συμβούλους -που κατανοώντας την επιδείνωση της καθημερινότητας που επέφερε η οικονομική  κρίση- θα έχει κύριο γνώμονα την ανακούφιση των δημοτών που έχουν ανάγκη.

Προσωπικός μου στόχος είναι και θα παραμείνει  η ανάσχεση  της κοινωνικής κρίσης  που μαστίζει την περιοχή μας.  Αυτός ο στόχος βασίζεται στο πλαίσιο μιας συντονισμένης στρατηγικής για την καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με ιδωτικές επιχειρήσεις ΠΡΕΠΕΙ  να προωθήσει τη λειτουργεία του κοινωνικού παντοπωλείου.  Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα μπορούν να συμμετέχουν οικονομικά αδύναμες οικογένειες που είναι κάτοικοι ή δημότες του Περάματος και οι οποίες θα προμηθεύονται εντελώς δωρεάν – ακόμα και σ’ εβδομαδιαία βάση- τα απαιραίτητα είδη διατροφής, απορρυπαντικά και είδη ρουχισμού.

 Δεσμεύομαι εγώ προσωπικά πως –ως σύμβουλος- θα ενεργοποιήσω  πολίτες και ομάδες (σύλλογοι, οργανώσεις, κτλ)  που αγαπάνε την πόλη τους και θα τους δώσω το  περιθώριο να δημιουργήσουν και να εκφραστούν πάνω σε κοινοφελείς δράσεις.  Θα χρειαστεί πολλές φορές από κοινού να αντικαταστήσουμε το κεντρικό κράτος παρέχοντας περίθαλψη, φροντίδα, ψυχαγωγία σε συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθής κοινωνικές ομάδες.  Μέσα από τις σημερινές δυσκολίες, όλοι ανακαλύπτουμε (αργά ή γρήγορα)  και πάλι τη σημασία της χρηστής διοίκησης, της ευθύνης και της λογοδοσίας στον τόπο μας.

 
Ζούμε σε μια δύσκολη αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα εποχή, όπου συχνὰ η κοινωνία βρίσκεται πιο μπροστά  από την πολιτική. Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τα προβλήματα της καθημερινής τους ζωής δεν έχουν «χρώμα», ούτε υπάρχουν μαγικές λύσεις και για την επίλυσή τους απαιτείται προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους. Μια από τις βασικές επιδιώξεις  του συνδυασμού μας είναι  να  βρούμε χρήματα σε κωδικούς κοινοτικών προγραμμάτων. Έτσι ώστε να λειτουργήσουμε  με προοπτική χρηματοδοτώντας χρήσιμες υποδομές (για την πόλη) και ν΄ανοίξουμε (στον βαθμό που θα μας επιτραπεί) νέες θέσεις εργασίας.

Εγγυόμαι εκ μέρους του συνδυασμού μας «Δύναμη Προοπτικής» πως θα χρησιμοποιήσουμε τον κάθε διαθέσιμο πόρο ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Όμως . . . τα μέσα (για να επιτευχθούν όλα αυτά) τα δημιουργεί ο συνδυασμός  που έχει όραμα, ρεαλιστικούς  στόχους και  κυρίως  στελεχώνεται ανθρώπους που πιστεύουν ότι τίποτε δεν είναι προκαθορισμένο.

Ελένη Κριτσιδήμα

Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό: Δύναμη Προοπτικής"

Πηγή: kalpes14.gr