ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: 5 – 0 !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Είναι γεγονός ότι όταν εκλέγεσαι Δήμαρχος, είναι αυτονόητο ότι αναλαμβάνεις κάποιες αντικειμενικές ευθύνες!

Για αυτό και δεν μπορείς να ακολουθείς το δόγμα "Δεν είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής - Είναι κυβερνητικό ζήτημα - Είμαστε με τα χέρια δεμένα", όπως κάνει και ο Δήμαρχος Πειραιά εδώ και αρκετό καιρό, ύστερα από τις εισηγήσεις των "φωστήρων" της επικοινωνίας που τον περιβάλλουν!

Και βέβαια, όπως γράφουμε εδώ και καιρό, δε θα αργούσε πολύ η μέρα που το δόγμα αυτό θα οδηγούσε στο μεγάλο φιάσκο!

Αιτία και αφορμή στάθηκε το μείζον θέμα των σκουπιδιών, με τον Πειραιά να λαμβάνει "επάξια" τον τίτλο του πιο ανοργάνωτου Δήμου!

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΩΡΑΛΗ 5-0... ΜΕ 5 ΑΥΤΟΓΚΟΛ!

1. Το πρώτο σημειώνεται από την πρώτη επίσημη θέση που λαμβάνει ο Δήμαρχος Πειραιά, ενώ τόνοι σκουπιδιών έχουν κατακλύσει την πόλη εν μέσω καύσωνα!

"Είμαι και με τους συμβασιούχους και με τους Δημότες", "Είμαστε με δεμένα τα χέρια", "Δεν έχει ευθύνη ο Δήμος Πειραιά", είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Μώραλης και εξοργίζει τους Δημότες, όπως αποκαλύψαμε με σχετικό άρθρο στο Piraeuspress.gr.

2. Δεν αργεί να έρθει και το δεύτερο αυτογκόλ, όταν ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Ανδρέας Βεντούρης διατυπώνει δημοσίως το αμίμητο "Στον Πειραιά δεν είχαμε απεργία αλλά κατάληψη & βάσει νόμου θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι για τις ημέρες που δεν εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους"!

Στα κάγκελα οι Δημότες του Πειραιά που πληρώνουν πανάκριβα Δημοτικά Τέλη...

Μέρες μετά, άλλοι Αντιδήμαρχοι δηλώνουν ότι είχαμε απεργία και άλλοι κατάληψη, ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά με νέα του δήλωση μας κάνει γνωστό πως είχαμε και κατάληψη και απεργία!

3. Τελειώνουν οι καταλήψεις και οι απεργίες, οι μέρες περνούν και ο Πειραιάς παραμένει η μόνη πόλη της Ελλάδας που δεν έχει καθαριστεί μια εβδομάδα μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων καθαριότητας.

Στα κάγκελα οι Πειραιώτες!

4. Εκεί έρχεται και το τέταρτο και πιο "θεαματικό" αυτογκόλ, όταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καλογερόγιαννης - ο μόνος που βρίσκεται επί 20 μέρες σε 24ωρη επιφυλακή - δηλώνει δημόσια ότι οι ρουσφετολογικές-παράνομες (;) προσλήψεις στην καθαριότητα ευθύνονται εν πολλοίς για τις καταστάσεις που βιώσαμε!

Αγανακτισμένος καθώς γίνεται ο βασικός αποδέκτης της οργής του κόσμου, χωρίς να φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, και παρακολουθώντας τους Αντιδημάρχους του "Facebook" να κάνουν πολιτική από τον καναπέ τους, δεν αντέχει άλλο και προβαίνει σε αποκαλύψεις, οι οποίες αναμένουμε να κορυφωθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ώστε να λάμψει η αλήθεια!

5. Το κερασάκι στην τούρτα, είναι το γκολ στις καθυστερήσεις... Η Δικαιοσύνη, αν και κάπως αργά, κινητοποιείται και κινεί νομική διαδικασία, μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Piraeuspress.gr και τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Παναγιώτη Καλογερόγιαννη!

Στην ουσία, ο κανονικός αγώνας ξεκινά σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις που αναμένεται να κάνει ο Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο οποίος ως γνωστόν δε μασά τα λόγια του, αλλά και μετά τις πρώτες καταθέσεις στην Πταισματοδίκη Πειραιά τόσο των μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Πειραιά!

Παρακολουθούμε το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη ίσως φορά που ανοίγει αυτός ο τόσο σημαντικός φάκελος για τον Πειραιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα σκουπίδια!

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Προσλαμβάνονται ΜΗ Πειραιώτες μέσω ΑΣΕΠ ή ΟΑΕΔ, χωρίς να πληρούν τα κριτήρια!»

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Οι γειτονιές παραμένουν μέσα στα σκουπίδια!

ΔΗΛΩΣΗ: Ο Γιάννης Μώραλης για τα σκουπίδια στον Πειραιά!

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ: Στον Πειραιά δεν είχαμε απεργία, είχαμε κατάληψη – Κανονικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι!

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σάλος με το «θα πληρωθούν κανονικά οι καταληψίες» του Αντιδημάρχου Ανδρέα Βεντούρη!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: »Είμαι και με τους απεργούς και με τους δημότες» !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ