Πειραιάς 2013. Ελλάδα 2013. Υπάρχουν και οι “επαγγελματίες των σκουπιδιών”!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάββατο μεσημέρι, στη συνηθισμένη βόλτα, στον πεζόδρομο της Σωτήρος, λίγο πριν κλείσουν τα μαγαζιά.

Αντικρίζω μια γυναίκα μέσης ηλικίας να ψάχνει στους άδειους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κάδους απορριμμάτων (είχαν περάσει νωρίτερα τα απορριμματοφόρα του Δήμου Πειραιά).

Η πρώτη μου σκέψη είναι πώς να βοηθήσω..
Με μια δεύτερη ματιά συνειδητοποιώ ότι η άγνωστη γυναίκα κουβαλά και ένα καρότσι σούπερ μάρκετ, με γεμάτες σακούλες...

Προφανώς αντικείμενα που συνέλεξε από τη "σαββατιάτικη βόλτα".

Όλη αυτήν την περιγραφή δεν την κάνω ούτε για να κατηγορήσω την εν λόγω γυναίκα, ούτε για να "βγάλω λάδι" το ελληνικό κράτος που δυστυχώς εχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανέχεια, ούτε για να αναδείξω το έργο της δημοτικής αρχής στην καθαριότητα προφανώς.
Θα ήμουν ο τελευταίος που θα έλεγα ότι δεν υπάρχει σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Για την ακρίβεια θα ήμουν ψεύτης!

Όπως από την άλλη θα ήμουν ψεύτης αν δεν έλεγα ότι υπάρχουν φορείς, οργανώσεις και δωρητές που προσφέρουν σημαντική ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε ότι αφορά στο Δήμο Πειραιά υπάρχουν δομές που εξασφαλίζουν σε όποιον το ζητήσει, ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, ένα πιάτο φαγητό να φάει, γιατρό και φάρμακα εφόσον υπάρχει ανάγκη, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός.

Τονίζω όμως ξανά το "σε όποιον το ζητήσει", γιατί υπάρχουν-και είναι αρκετοί-και οι επαγγελματίες της ανέχειας... Εκείνοι που μπορεί και να έχουν πλουτίσει από δράσεις σαν και αυτή της κυρίας της φωτογραφίας.

Για αυτό να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά και να προσφέρουμε απλόχερα τη βοήθειά μας-ό,τι μπορεί ο καθένας-σε εκείνους που πραγματικά την έχουν ανάγκη!

@ Καλές γιορτές να έχουμε... μιας και πλέον μπήκαμε στην τελική ευθεία των Χριστουγέννων!