ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Το λιμάνι της ανθρωπιάς, του φιλότιμου και της φιλοξενίας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν καλά τι πάει να πει προσφυγιά! Την έχουν χαραγμένη στο DNA τους... 

Για αυτό εμείς που έχουμε γεννηθεί και εξακολουθούμε να ζούμε στο πιο όμορφο λιμάνι του κόσμου, δεν παραξενευόμαστε με τις εικόνες των εκατοντάδων συμπολιτών μας που σπεύδουν να απλώσουν χείρα βοηθείας στους κατατρεγμένους πρόσφυγες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες καθημερινά.

Πειραιώτες που από το υστέρημά τους, νιώθουν έμφυτη την ανάγκη να μοιραστούν τα πάντα με αυτούς τους ανθρώπους. Ω σα να ήταν μέλη της δικής τους οικογένειας. 

Πειραιώτισσες μάνες με δάκρυα στα μάτια, βλέπουν τα παιδιά τους στα μάτια των μικρών προσφυγόπουλων.

Οι λιγοστές γιαγιάδες που βρίσκονται εν ζωή και βίωσαν τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και οι απόγονοι αυτών που ακόμα και σήμερα κατοικούν στις προσφυγικές κατοικίες στην Κοκκινιά, στη Νίκαια, στη Δραπετσώνα, στο Κερατσίνι... αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα τι βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι!

Το λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι της ανθρωπιάς και της φιλοξενίας, έχει ανοίξει την τεράστια αγκαλιά του στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

Το φιλότιμο και η πίστη των Πειραιωτών ανακουφίζει καθημερινά τις πληγές αυτών των βασανισμένων ψυχών.

Και το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης-η οποία επιδεινώνεται αντί να απομακρύνεται-θα συνεχίσουμε για όσο διάστημα χρειαστεί να βάζουμε πλάτη τόσο στην πατρίδα-που για ακόμη μια φορά έχει ανάγκη τον ξεχασμένο από την πολιτεία Πειραιά-όσο και στους χιλιάδες των προσφύγων που θα έχουν την ανάγκη μας μέχρι να βρουν τη νέα τους Ιθάκη!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους μας!