NOVARTIS: Εγώ αν ήμουν μάρτυρας θα κατέθετα στο FBI για να έπαιρνα και την αμοιβή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου - Εκδότη Piraeus Press

Παρακολουθώ τα τελευταία 24ωρα, όπως υποθέτω και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τη νέα καλοστημένη παράσταση που πραγματεύεται το βίο και την πολιτεία του παγκόσμιου κολοσσού φαρμάκων NOVARTIS.

Μια παράσταση με βασικούς πρωταγωνιστές τη σκανδαλολογία, τα υπονοούμενα, τους γνωστούς τηλεδικαστές, δισεκατομμύρια ευρώ, άπαντες, περίεργες δοσοληψίες, «αόρατους» μάρτυρες, πολιτικούς που «τα λένε» με τους δικαστές και άλλα τέτοια ωραία...

Θα μου πείτε βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε, στη χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισονομία, τη Διάκριση των Εξουσιών... αλλά αυτά πριν μερικούς αιώνες, γιατί σήμερα δεν απέχουμε και πολύ από την Ουγκάντα (εννοώ ότι ίσως σε λίγα χρόνια καταφέρουμε να φτάσουμε την πολυβασανισμένη αυτή χώρα στις αντίστοιχους δείκτες)!

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Εάν και εφόσον αποδειχτεί ότι κάποιος τα πήρε χοντρά προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να απωλέσει εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια ευρώ, με το καλό να εισέλθει στον Κορυδαλλό!

Όποιος κι αν είναι αυτός. Όσο υψηλά κι αν στέκει. Όποια κομματική απόχρωση κι αν έχει.

ΑΛΛΑ...

Θα μου επιτρέψετε, με τη μικρή μου εμπειρία επί των επικοινωνιακών ζητημάτων, να επισημάνω ορισμένα σημεία που μου έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και με έχουν βάλει σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη σκοπιμότητα των κινήσεων Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης.

E51FB507-E61F-4B71-BA0D-FAAB8EF5EE42

1. Οι «αόρατοι» μάρτυρες

Μέχρι τώρα και βάσει πάντα των «αόρατων» πληροφοριών, υπάρχουν 3 επίσης «αόρατοι» πληροφοριοδότες, οι οποίοι προφανώς και είναι υπεράνω χρημάτων, καθώς αντί να καταθέσουν στο FBI και να λάβουν τη νόμιμη και διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή τους, προτίμησαν να καταθέσουν «για την ψυχή της μάνας τους» στην αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη!
Εγώ πάντως να πω τη μαύρη αλήθεια, θα έμπαινα σε πειρασμό...

2. Τεκμήριο Αθωότητας

Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη και τις ευνομούμενες πολιτείες, ο κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας έως ότου καταδικαστεί... Ιδίως κάτι τέτοιο θα πρέπει να ισχύει σε χώρες όπως η Ελλάδα, που τα παραδικαστικά συστήματά μεγαλούργησαν (και μεγαλουργούν άραγε;).

3. Περίεργες συμπτώσεις...

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι το σκάνδαλο Novartis συμπίπτει χρονικά με τις επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να λύσει το Σκοπιανό, παρά τις μαζικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού.

Μου προκαλεί εντύπωση ότι η τελευταία κατάθεση του «αόρατου» μάρτυρα δόθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ (Υπουργοί κλπ) και ακολούθως συγκεκριμένα ΜΜΕ, είχαν απόλυτη ενημέρωση πριν ακόμα ενημερωθούν οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι και η Βουλή!
Αυτό λέγεται «διαρροή» και όπως είναι γνωστό τοις πάσι, «διαρροές» σαν μαι αυτές έχουν πάντα κάποια σκοπιμότητα...

Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη επιτρέπει να στηθεί ένα νέο τηλεοπτικό ριάλιτι με αφορμή το σκάνδαλο NOVARTIS, μεταφέροντας ουσιαστικά τη δίκη από τις αίθουσας των δικαστηρίων στα τηλεδικαστήρια ή στα διαδικτυακά δικαστήρια!

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι για μια σειρά από προαναγγελθέντα σκάνδαλα (σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ) δεν αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη κατά τα 3 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα (βλ. Λίστα Λαγκάρντ, ΚΕΕΛΠΝΟ, Τηλεοπτικές άδειες, Δίκη Χρυσής Αυγής-Ρουπακιάς κλπ κλπ).
Τυχαίο και αυτό;;;

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και ανησυχία το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος και πατώντας επί πτωμάτων...

Ο διχασμός όμως των Ελλήνων ιστορικά οδήγησε σε ολέθριες απώλειες ζωών και εδαφών.

4. Το πάρτυ της NOVARTIS και οι ευθύνες!

Σαφώς και αν ισχύουν τα ποσά που ακούγεται ότι «τζίραρε» στη χώρα μας η NOVARTIS, αλλά και των τακτικών που ακολούθησαν τα στελέχη της προκειμένου να επηρεάσουν τις τιμές επ’ ωφελεία της εταιρίας, θα πρέπει όχι μόνο να λογοδοτήσουν, αλλά και να αποζημιώσουν το Ελληνικό Κράτος.

Και σίγουρα θα υπήρξαν «πρόθυμοι ηλίθιοι» για να συνδράμουν στο έργο αυτό, είτε Έλληνες πολιτικοί, είτε Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είτε Έλληνες δημοσιογράφοι και λοιποί δημοσιοσχετίστες!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πλέον, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πολλά περισσότερα από όσα μας «σερβίρουν» τα έγκριτα και έγκυρα ΜΜΕ ή οι Εθνοπατέρες μας (από όπου και αν προέρχονται) οι οποίοι νοιάζονται μόνο για το καλό της πατρίδας και το δικό μας.

Όλοι μας είμαστε αρκετά πιο υποψιασμένοι σε σχέση με πριν 20-25 χρόνια.

Για αυτό προτείνω να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την περίπτωση με νηφαλιότητα και ορθολογισμό, μακριά από πάθη και ακρότητες.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ.

ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ.

ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΕΣ... ακόμη μια φορά!