ΠΕΡΑΜΑ: Στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγουδάκης για τα προβλήματα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Η σημερινή εικόνα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης έχει εξαναγκάσει σε οικονομικό μαρασμό όχι μόνο την πόλη του Περάματος αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά."

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε κοινή συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, έδρα του ευρωπαικού κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Περάματος κ.Γιάννης Λαγουδάκης όπου βρέθηκε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου μετά από πρόσκληση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Περάματος συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Παναγιώτης Καραγιαννάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ.Θανάσης Λαγουδάκης .

u0394u0397u039Cu0391u03A1u03A7u039Fu03A3 u0392u03A1u03A5u039E1

 

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου την οποία διοργάνωσε και συντόνισε η κ.Κούνεβα, ο Δήμαρχος Περάματος υπογράμμισε

 "Πάνω από είκοσι χιλιάδες εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έχουν οδηγηθεί στην ανεργία με το ποσοστό της ανεργίας στον κλάδο να φτάνει το εφιαλτικό 95% και στην περιοχή το 35%.
Παράλληλα δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δραστηριότητα προσανατολισμένη στο Λιμάνι κλείνουν η μία μετά την άλλη. Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας είναι ο κίνδυνος εξαθλίωσης χιλιάδων ανθρώπων που λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας οδηγούνται στην έλλειψη στέγης, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που είχαν δημιουργήσει .
Εκατοντάδες είναι τα σπίτια χωρίς νερό και ρεύμα.
Παιδιά σχολικής ηλικίας υποσιτίζονται.
Σ’αυτό το πλαίσιο η πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κωνσταντίνας Κούνεβα βοηθά να εντοπιστεί το πρόβλημα στην πηγή του.
Αποτελεί μονόδρομο να πιέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουν επιλογές που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση για τις οποίες έχει ευθύνες και η Ευρωπαική Ένωση .
Είναι καθήκον, είναι υποχρέωσή μας να παλέψουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τα Σωματεία για να ξαναδώσουμε την ελπίδα και το δικαίωμα στη ζωή στους κατοίκους της περιοχής μας που υποφέρουν από την ανεργία και την ανέχεια."

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στις Βρυξέλλες η αντιπροσωπεία του Δήμου Περάματος ,ενημέρωσε αναλυτικά την κ.Κούνεβα για το πρόβλημα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ενώ παράλληλα συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μανώλη Γλέζο , καθώς και με παράγοντες του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαικής Επιτροπής .