ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ Α ΠΕΙΡΑΙΑ: Κρυφή Δημοσκόπηση – Μεγάλη ανατροπή

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου 

Ο κατάλογος εγγραφής μελών-ψηφοφόρων για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έκλεισε και πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την Κυριακή των Εκλογών της 13η του μηνός Μαΐου.

Το Piraeus Press έχει καλύψει εκτενώς το ρεπορτάζ σχετικά με τις εκλογές ΝΟΔΕ Α Πειραιά & Νήσων και τις 3 υποψηφιότητες για την προεδρία.

Προτού παραθέσουμε τα αποτελέσματα μυστικής δημοσκόπησης που διενήργησε ένας εκ των υποψηφίων Προέδρων, πρέπει να αναφέρουμε ότι ΔΕΝ αποκλείεται – όπως είχαμε γράψει και πριν μέρες – να υπάρξει παραίτηση του ενός εκ των τριών έως την 13η του Μάη… για πολύ συγκεκριμένους λόγους!

Στο ξεκίνημα της προεκλογικής κούρσας, φαινόταν να έχει σαφές προβάδισμα ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Ηλίας Μάκρας, κάτι που άλλαξε δραματικά μετά την κατάθεση υποψηφιότητας από τον Πρόεδρο της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα, μα κυρίως μετά την 3η και τελευταία υποψηφιότητα, αυτή του κ. Λεωνίδα Κουτρουμάνου.

Πλέον το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ρευστό, αλλά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως υπάρχει φαβορί, που υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να «καθαρίσει» τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΟΔΕ Α ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ 2018

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του εκλογικού κανονισμού της ΝΔ, αρκεί ποσοστό 40% +1 για να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος ΝΟΔΕ, χωρίς να υπάρξει δεύτερη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο εκλογικός κατάλογος απαρτίζεται από 3.500 ενεργά μέλη περίπου (για την εκλογική περιφέρεια Α Πειραιά).

Πρόκειται για τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου δηλαδή και τα οποία θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στη ΝΟΔΕ (Προέδρος και Μέλη) όσο και στις επιμέρους Τοπικές Οργανώσεις (Πρόεδρος και μέλη)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Σύμφωνα με τα ποσοστά που καταγράφηκαν στην κρυφή δημοσκόπηση και ενώ βρισκόμαστε 5 μέρες πριν τις Εκλογές και με 3 υποψήφιους για την Προεδρία, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε για τη μεγάλη ανατροπή!

Στην πρόθεση ψήφου λοιπόν, πρώτος με ποσοστό 42,5% εμφανίζεται ο Γιάννης Βοϊδονικόλας, δεύτερος με ποσοστό 29,5% ο Ηλίας Μάκρας και τρίτος με ποσοστό 15% ο Λεωνίδας Κουτρουμάνος, ενώ υπάρχει ένα ποσοστό 13% το οποίο είτε δε θα προσέλθει είτε δηλώνει ότι ΔΓ / ΔΑ.

Τα όρια στατιστικού λάθους είναι +-3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ Α ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ