ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: Πολιτεύομαι στον Πειραιά – Απάντηση στο Piraeus Press

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απαντητική επιστολή στο Piraeus Press σχετικά με το ρεπορτάζ μας για τις αιχμές του προς τη Δημοτική Αρχή Μώραλη, απέστειλε ο κ. Μπουτσικάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ PIRAEUS PRESS

Ο νεόφερτος πολιτευτής της ΝΔ - όπως ο ίδιος δηλώνει στην επιστολή του - επιχειρεί πέραν των άλλων, να παραδώσει και μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής!

Με απίστευτα προκλητικό ύφος και περισσή αλαζονεία, ο κ. Μπουτσικάκης - τον οποίο δε γνωρίζουμε από το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν αφού ουδέποτε είχε σχέση με τα κοινά του Πειραιά - απαντά στο εγκυρότερο ενημερωτικό site της πόλης, για το σχετικό ρεπορτάζ που τον αφορά και ως οφείλουμε, δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσια την επιστολή του.

A333F028-2614-4AA4-B060-69FC4B779AE4

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Α Πειραιά κ. Ηλίας Μάκρας με τον Πολιτευτή Α Πειραιά κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το σημαντικότερο όλων που προκύπτει μέσω αυτής της επιστολής, είναι ότι ο ίδιος δηλώνει ότι «πολιτεύεται και υπορευτεί τα κοινά»... στον Πειραιά εννοείται!

Άραγε επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ υπάρχει για αυτό ή μιλάμε για ακόμα μια περίπτωση υιού Τραγάκη;;

Όπως θα δείτε, ο «ουρανοκατέβατος» στα κοινά του Πειραιά κύριος Μπουτσικάκης αποδεικνύεται και πολυγραφότατος, καθώς απέστειλε και δεύτερη επιστολή, την οποία παραθέτουμε αμέσως μετά την πρώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ ΣΤΟ PIRAEUS PRESS:

Αγαπητέ κύριε Ευσταθόπουλε,

Με αιφνιδίασε ευχάριστα η ανταπόκριση σας και η σπουδή σας να αναδημοσιεύσετε την ανάρτηση μου για την σημαντική πρωτοβουλία του Γιάννη Πλακιωτάκη για τον Πειραιά μας.
Και λέω ότι με αιφνιδίασε ευχάριστα καθώς οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις μου αλλά και δράσεις μου για τα σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα της πόλης μας ουδέποτε προβλήθηκαν από το site σας.
Φυσικά είναι δικαίωμα σας να προβάλετε ότι εσείς θεωρείτε σημαντικό. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαίωμα σας να διαστρεβλώνετε τις θέσεις, τις απόψεις και τα σχόλια μου.
Και φυσικά αυτό δεν το σημειώνω γιατί ενοχλήθηκα (άλλωστε τόσα λέγονται και γράφονται) αλλά διότι οι αναγνώστες σας , τους οποίους σέβομαι και υπολήπτομαι βαθύτατα, δεν πρέπει να παραπληροφορούνται.
Επί της ουσίας τώρα:
Χωρίς καν να έχω αναφερθεί στην παρούσα Δημοτική Αρχή , σπεύσατε να μου προσάψετε ότι την σχολίασα και αναφέρθηκα στον σημερινό Δήμαρχο με αρνητικό τρόπο, ενώ ο ίδιος δεν έχω τέτοια πρόθεση.
Στη συνέχεια περιγράφετε σενάρια και σκέψεις που δεν έχουν σχέση με τον τρόπο που πολιτεύομαι και που υπηρετώ τα κοινά.
Όσον αφορά δε την σχέση μου με την παρούσα Δημοτική Αρχή, αρκεί και μόνο η φωτογραφία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά κ. Γεώργιο Δαβάκη στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης για να αποδείξει ότι όλα όσα υποστηρίζετε , καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
Ως νέος άνθρωπος που φιλοδοξεί να αλλάξει όσο μπορεί τα πράγματα, θα σας ζητούσα και θα σας προέτρεπα να αποδίδετε « τα του καίσαρος τω καίσαρι » στον καθένα από εμάς που ασχολείται με τα κοινά από το όποιο μετερίζι.
Και φυσικά διασφαλίζοντας το κύρος του site σας να μεταφέρετε αξιόπιστα τις ειδήσεις και την επικαιρότητα.
Σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι θα δημοσιεύσετε την παρούσα απάντηση. Με την πεποίθηση ότι τα προβλήματα του Πειραιά δεν μπορούν να περιμένουν , σας καλώ και εσάς στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναζήτηση ρεαλιστικών, άμεσων και
αποδοτικών λύσεων.
Με εκτίμηση,
Χριστόφορος Μπουτσικάκης

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ PIRAEUS PRESS ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ:

Καλησπέρα σας κ. Μπουτσικάκη,

 
Προφανώς και θα αναρτηθεί η απάντησή σας, αν και επί της ουσίας δεν απαντά στο επίμαχο θέμα, που έχει στο επίκεντρο τον Πειραιά και τη «σημερινή γκρίζα εικόνα» του όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε!
 
Αξίζει όμως, διότι μάλλον σας «ξέφυγε» ή προτρέξατε να δηλώσετε πολιτευτής, στο σημείο που αναφέρετε ότι «πολιτεύεστε και ασχολείστε με τα κοινά».
 
Καθώς εξ όσων γνωρίζουμε, δεν κατέχετε θέση αιρετού άρχοντα στο δημόσιο βίο, παρά μόνο μια κομματική θέση στη ΝΔ, ως εκ τούτου, επιβεβαιώνετε πλέον ανοιχτά και ξεκάθαρα, αυτό που λέτε από στόμα σε στόμα στον Πειραιά, ότι θα είστε Πολιτευτής με τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
 
Μια πόλη την οποία δεν έχετε υπηρετήσει από καμία θέση αιρετού άρχοντα στο παρελθόν και δεν υπηρετείτε προς το παρόν. Στο μέλλον θα φανεί εάν θα την υπηρετήσετε, μην είστε τόσο βιαστικός... ο Πειραιώτης Βασίλης Λεβέντης πάλευε μια ζωή και κατάφερε μετά από 30 χρόνια να εισέλθει στη Βουλή και μάλιστα με το δικό του κόμμα!
 
Σε ότι έχει να κάνει με τα «σενάρια» περί των εσωκομματικών εκλογών, υπάρχουν αρκετά επιφανή στελέχη της ΝΔ στον Πειραιά που θα μπορούσαν να τα επιβεβαιώσουν.
 
Κλείνοντας, σχετικά με την «ευαισθησία» σας για τον Πειραιά, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και δουλεύουμε στον Πειραιά εδώ και δεκαετίες, μάλλον γνωρίζουμε λίγο καλύτερα από εσάς τα προβλήματα και τις λύσεις για την πόλη μας... Καλό θα είναι λοιπόν ως νέος στην πολιτική, να μην έχετε τόση έπαρση και αυταρέσκεια, αντιθέτως να επιδεικνύετε σεμνότητα και ταπεινότητα, μέχρι να μάθετε πραγματικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν το κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά.
 
Με εκτίμηση,
 
Η δημοσιογραφική ομάδα του Piraeus Press

Μάλιστα, ο κ. Μπουτσικάκης επανήλθε και με νέα επιστολή, σε ακόμα πιο αλαζονικό ύφος, στην οποία επιχειρεί να απεκδυθεί τον τιμητικό τίτλο του Πολιτευτή της Α Πειραιά και να μας πείσει ότι ξαφνικά στα 45 του - όπως άλλωστε είναι αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα - αποφάσισε να ενδιαφερθεί και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Πειραιά... Τα οποία βέβαια πρώτα θα πρέπει να μάθει, μιας και δε μεγάλωσε στο Λιμάνι!

Βέβαια, την ενασχόληση με τα κοινά την αντιλαμβάνεται ο καθένας όπως νομίζει... Πάντως σίγουρα δε θεωρείται ότι κάποιος ασχολείται με τα κοινά επειδή στήνεται όρθιος στο σολέα των Ιερών Ναών ή φωτογραφίζεται σε ημερίδες και εκδηλώσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ:

Αγαπητέ κύριε Ευσταθόπουλε,

Για λόγους αρχής και καθώς σπεύσατε να απαντήσετε στην επιστολή μου, θα σας παρακαλούσα όπως αυτά που υποστηρίζετε, να έχετε το θάρρος να τα προσυπογράφετε με το όνομα σας, επωνύμως και όχι κρυπτόμενος πίσω από τον γενικό τίτλο: Δημοσιογραφική Ομάδα του Pir aeus Press. Όσον αφορά τον όρο πολιτεύομαι που χρησιμοποίησα στην απαντητική μου επιστολή, αν ανατρέξετε σε έγκυρα ετυμολογικά λεξικά, θα δείτε ότι ερμηνεύεται ως: «συμμετέχω ενεργά στην πολιτική ζωή» και «συμπεριφέρομαι, ζω κατά έναν ορι- σμένο τρόπο». Φυσικά και δεν θα πάρω την άδεια σας προκειμένου να συμμετέχω στο δη μόσιο διάλογο, την κοινωνική ζύμωση , την πολιτική γενικότερα αλλά και στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία συμμετέχω από παιδί και την οποία έχω υπηρετήσει ανιδιοτελώς, με συνέπεια και συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ πολύ για την απόφασή σας να δημοσιεύσετε την επιστολή μου, το οποίο και αναμένω, στην οποία καταγράφεται η άποψή μου και όχι η δική σας ερμηνεία. Πιστεύω ότι αυτό είναι το ορθότερο για τους πολίτες και την πόλη μας.

ΥΓ: Αν αυτό είναι το «νέο αίμα» της ΝΔ με το οποίο θα επιχειρήσει να «γκρεμίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε...