ΝΟΔΕ Α ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Δείτε ποιοι είναι Υποψήφιοι, ποιος στηρίζει ποιον και όλο το παρασκήνιο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έχει πάρει φωτιά ο Πειραιάς ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στα μέσα Μαΐου.

Το Piraeus Press αποκαλύπτει σήμερα - ως συνέχεια των προηγούμενων ρεπορτάζ - όλο το παρασκήνιο γύρω από τις τρεις υποψηφιότητες Μάκρα, Βοϊδονικόλα και Κουτρουμάνου.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΡΑΣ

Ο «γιατρός» όπως αποκαλούν τον νυν Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Α Πειραιά και Νήσων (λόγω του επαγγέλματός του), διεκδικεί εκ νέου την Προεδρία, αν και έχει προκαλέσει πληθώρα αντιπαθειών κατά την προηγούμενη θητεία του.

Αν και πριν ένα μήνα διεφάνη πρόβλημα στη σχέση του με τους βασικούς του υποστηρικτές - Μιχαλολιάκο και Κατσαφάδο - τελικά φαίνεται πως τα βρήκαν και οι δυο έμπειροι πολιτικοί στον στηρίζουν ανοιχτά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές εγγραφές μελών από φοιτητές Δ.Α.Π του Πανεπιστημίου Πειραιά, την οποία ελέγχει ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά.

Έκπληξη αποτελεί η στήριξη Μάκρα από το μέλος της πολιτικής επιτροπής ΝΔ Χριστόφορο Μπουτσικάκη, οι οποίοι έχουν αποκτήσει στενές σχέσεις μετά την εκδήλωση των γυναικών της ΝΟΔΕ Α Πειραιά με προσκεκλημένη την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η στήριξη του κ. Μπουτσικάκη βέβαια είναι περισσότερο σημειολογική καθώς δε διαθέτει μαζική δυναμική για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ

Ο εκ Μάνης καταγόμενος Πρόεδρος της Ε Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, είναι μέλος της Δημοτικής Αρχής Πειραιά και η υποψηφιότητά του χαίρει της στήριξης του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, όπως αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο ίδιος ο Γιάννης Μώραλης έχει πραγματοποιήσει τηλέφωνα σε σημαντικά στελέχη της ΝΔ στον Πειραιά, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή του στον Γιάννη Βοϊδονικόλα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί «καίγεται» ο Δήμαρχος Πειραιά - ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ - για την εκλογή του Προέδρου ΝΟΔΕ στον Πειραιά;

Η απάντηση είναι απλή... Ιδανικά και βάσει του ρεύματος που έχει αποκτήσει η ΝΔ, ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών, ο Γιάννης Μώραλης θα επιθυμούσε ιδανικά να λάβει είτε τη στήριξη είτε την ουδέτερη στάση της ΝΔ στο Μεγάλο Λιμάνι.

Ο κ. Βοϊδονικόλας είναι μέλος της ΝΔ για δεκαετίες και διατηρεί δεσμούς με παλιά κομματικά στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης στον Πειραιά.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Πρόκειται για κλασικό αντιπρόσωπο της βάσης της λαϊκής δεξιάς στον Πειραιά.

Ανήκε στη γενιά της ιστορικής ΟΝΝΕΔ Πειραιά και η βασική του στήριξη προέρχεται από αυτή τη δεξαμενή της κομματικής βάσης, αλλά και από το πλήθος δυσαρεστημένων από τη θητεία Μάκρα.

Σύμφωνα με ανώτατο κομματικό στέλεχος της ΝΔ στον Πειραιά, ο Λεωνίδας Κουτρουμάνος αναμένεται να παίξει τον ρυθμιστικό παράγοντα μεταξύ των άλλων δυο υποψηφίων!

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ «ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Εάν πάμα τελικά σε εκλογές με 3 υποψηφίους, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερο γύρο για την εκλογή Προέδρου ΝΟΔΕ Α Πειραιά & Νήσων.

Αυτός είναι ο λόγος που κανείς δε διακινδυνεύει να προβεί σε πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος, μιας και οι πιέσεις που ασκούνται εκατέρωθεν είναι πολλές.

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το βασικό ζητούμενο όπως αναλύουν στο Piraeus Press έμπειρα κομματικά στελέχη της ΝΔ στον Πειραιά, είναι να μην διαταραχθεί η συνοχή της κομματικής βάσης και να καταγραφεί υψηλή συμμετοχή μελών στην εκλογική διαδικασία.

Αυτή είναι και η βασική αγωνία που επικρατεί στην Πειραιώς για τις εκλογές στον Πειραιά, μιας και τα πράγματα έχουν πάρει ανεξέλεγκτη τροπή, όπως αναφέρεται και σε σχετικά δημοσιεύματα μεγάλων ενημερωτικών sites (μεταξύ των οποίων και στο Piraeus Press).

Σύμφωνα με τους ψυχραιμότερους, αναμένεται να πέσουν οι τόνοι εντός των επόμενων ημερών, ενώ δεν αποκλείεται η αποχώρηση ενός εκ των 3 υποψηφίων Προέδρων μέχρι την ημέρα των Εκλογών!