ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΕΠ: Δείτε τι είπαν Μπενέτος, Μαστρόκαλος και Μαρκουλιδάκης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Τον Φάκελο της Αναπτυξιακής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση εδώ και χρόνια) άνοιξε το Piraeuspress.gr.

Το ρεπορτάζ μας εξετάζει καταγγελίες για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των οικονομικών της Αναπτυξιακής Εταιρίας του ΕΕΠ, όταν Διευθύνων Σύμβουλος ήταν ο κ. Βασίλης Μαστρόκαλος και Πρόεδρος του ΕΕΠ ο κ. Γιώργος Μπενέτος.

Το Piraeuspress.gr προχώρησε σε γραπτή επικοινωνία με όλους όσους κατείχαν θέσεις ευθύνης στο ΕΕΠ τα τελευταία χρόνια, αλλά και τους νέους υποψήφιους Προέδρους του ΕΕΠ.

Δηλαδή με τους κ.κ. Μπενέτο (Πρόεδρος ΕΕΠ), Μαστρόκαλο (Δ/νων Σύμβουλος Αναπτυξιακής ΕΕΠ), Μαρκουλιδάκη (τ. Οικονομικός Επόπτης ΕΕΠ και υποψήφιος Πρόεδρος), Νικολακάκη (Οικονομικός Επόπτης ΕΕΠ) και τους υποψηφίους Προέδρους κ.κ. Βουτσινά και Μίχα.

Ζητήσαμε από τους προαναφερόμενους μέσω γραπτού sms να μας κάνουν μια πρώτη γενική τοποθέτηση αλλά και να μας αποστείλουν ένα e-mail, προκειμένου να θέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα, που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε μέσω του ρεπορτάζ.

Το Piraeuspress.gr σας μεταφέρει αυτούσιες τις απαντήσεις των κ.κ. Μπενέτου, Μαρκουλιδάκη που άσκησαν διοίκηση στο ΕΕΠ τα τελευταία χρόνια, καθώς και του υποψηφίου Προέδρου του ΕΕΠ κ. Γιάννη Βουτσινά.

Με τον κ. Μαστρόκαλο - τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εταιρίας του ΕΕΠ - υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ δε λάβαμε απάντηση από τους κ.κ. Νικολακάκη και Μίχα.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε δεν αυτό το σημείο ότι από την τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Μαστρόκαλο - ο οποίος ήταν ευγενέστατος μαζί μας - δε λάβαμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, παρά μόνο γενικές τοποθετήσεις σχετικά με το ιστορικό της Αναπτυξιακής (σκοπός, έργο, πορεία κλπ) και τους συντελεστές της, όπως επίσης δε λάβαμε τα προσωπικά e-mail των κ.κ. Μπενέτου, Μαστρόκαλου και Μαρκουλιδάκη (από εκείνους που απάντησαν) προκειμένου να θέσουμε συγκεκριμένα γραπτά ερωτήματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΝΕΤΟΥ:

Kυριε Eυσταθοπουλε κατ αρχην να σας γνωρισω οτι οι εντυπωσεις οι οποιες δημιουργουνται απο τα δημοσιευματα σας ειναι ανυποστατες δεδομενου οτι για "για ενα τοσο σοβαρο θεμα " οπως λετε οφειλατε δεοντολογικα να ζητησετε πρωτα απο ολα την αποψη μου,η οποια εξ αλλου ειναι γνωστη και δημοσια εκφρασμενη στο Eπιμελητηριο.H αναπτυξιακη δεν ειναι του EEΠ αλλα των τριων Eπιμελητηριων του Πειραια και τη δημιουργησαμε με σκοπο την υλοποιηση συγκεκριμενου Πρωτοποριακου για την εποχη του εργου.Tο συγκεκριμενο εργο παραδοθηκε χωρις κανενα προβλημα και η πιλοτικη του λειτουργια ολοκληρωθηκε επιτυχως.Eκτοτε και μετα την αποχωρηση των δυο αλλων εταιρων BEB και EBEΠ,Kριθηκε ασυμφορη η συνεχιση του συγκεκριμενου εργου και προχωρησαμε στη λυση της εταιριας.Aυτη τη στιγμη βρισκεται σε καθεστως εκκαθαρισης .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΚΟΥΛΙΔΑΚΗ:

KAΛHMEPA KE EYΣTAΘOΠOYΛE. EYXAPIΣTΩ ΓIA TO MHNYMA ΣAΣ. ΔEN NOMIZΩ OTI EXΩ NA ΠPOΣΘEΣΩ KATI ΠEPAN OΣΩN EIΠΩΘHKAN ΣTO ΔΣ TOY EEΠ AΠO THN ΔIOIKHTIKH ΓIA THN ANAΠTYΞIAKH TΩN EΠIMEΛHTHPIΩN ΠEIPAIA .AΛΛΩΣTE H EKKAΘAPIΣH EINAI ΣE EΞEΛIΞH.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ: (ήταν ο μόνος που μας απέστειλε και το e-mail του)

Διάβασα με κατάπληξη τις σοβαρές καταγγελίες του άρθρου σας στο Piraeuspress.gr.

Δεδομένου ότι δεν έχω εμπλακεί μέχρι σήμερα στη διοίκηση του ΕΕΠ, αλλά και ως απλό μέλος του ΕΕΠ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ουδέποτε έλαβα κάποια σχετική ενημέρωση για την ύπαρξη, τη δράση και τα οικονομικά της Αναπτυξιακής Εταιρίας, θέλω να δηλώσω το εξής.

Με την εκλογή της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών στο τιμόνι του ΕΕΠ, θα λάΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Εάν και εφόσον διαπιστωθούν παραλείψεις ή παρατυπίες θα ακολουθήσω όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εμείς θέλουμε και θα πετύχουμε να έχουμε ένα Επιμελητήριο ανοιχτό και ανταποδοτικό, με άμεση πληροφόρηση των μελών του για την κάθε πρωτοβουλία της Διοίκησης.

Η σχέση εμπιστοσύνης του ΕΕΠ με τα μέλη του - που κάποιοι φρόντισαν να κλονιστεί σημαντικά - είναι το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα και να είστε βέβαιοι ότι θα το πετύχουμε!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΣ: (τηλεφωνική επικοινωνία)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά ήταν πολύ δεκτικός στο κάλεσμά μας και ευγενικός στην επικοινωνία μας.

Μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι δε γνώριζε ότι το θέμα της Αναπτυξιακής συζητήθηκε στο προτελευταία ΔΣ του ΕΕΠ, με πρωτοβουλία του ίδιου του Προέδρου του ΕΕΠ κ. Γιώργου Μπενέτου.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι μας δήλωσε πως δε γνώριζε ότι πλανάται ένα σύννεφο πάνω από το ΕΕΠ, σχετικά με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια στην Αναπτυξιακή.

Μας έδωσε τη δική του εκδοχή για για την ιστορία της Αναπτυξιακής, αλλά είναι γεγονός ότι δε λάβαμε απαντήσεις δεν συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως λόγου χάρη:

  • Ποιος είναι ο εκκαθαριστής της Αναπτυξιακής;
  • Γιατί η εκκαθάριση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα;
  • Που πήγαν τα 1.300.000 ευρώ που διαχειρίστηκε η Αναπτυξιακή (ποιο είναι δηλαδή το έργο που παράχθηκε ή η περιουσία που έμεινε στο ΕΕΠ)
  • Τι γίνεται με τον φάκελο της Αναπτυξιακής στην Α Εφορία Πειραιά;
  • Πού βρίσκονται τα πρακτικά του ΔΣ της Αναπτυξιακής;
  • Υπήρξε έλεγχος από ορκωτό ελεγκτή και αν ναι τι έχει διαπιστώσει στα Ταμεία της Αναπτυξιακής;
  • Γιατί υπήρξαν προφορικές ενημερώσεις σε μέλη του ΔΣ του ΕΕΠ από μέλος του ΕΕΠ που δεν είχε έμμισθη σχέση με το ΕΕΠ ή την Αναπτυξιακή;
  • Τα 15.000 μέλη του ΕΕΠ έλαβαν ποτέ ενημερώσεις σχετικά με τις δράσεις της Αναπτυξιακής;
  • Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΕΕΠ γιατί επέλεξε να ανοίξει το θέμα μόλις δυο συνεδριάσεις πριν αποχωρήσει ο ίδιος από τη Διοίκηση του ΕΕΠ;

Και πολλά πολλά ακόμα ερωτηματικά, ακόμα πιο «καυτά», που θα αποκαλύψουν όλη την αλήθεια για τη διαχείριση της Αναπτυξιακής.

Στο μείζον ερώτημα «Υπάρχει τρύπα στα Ταμεία της Αναπτυξιακής;» Ο κ. Μαστρόκαλος ήταν κάθετος: «Όλα έχουν γίνει όπως πρέπει»!

Σχετικά με τις πληροφορίες μας ότι κάποιοι τον καταγγέλουν για πλαστογράφηση υπογραφών (δεν υιοθετούμε εμείς αυτή την άποψη), μας τόνισε: «Αυτές είναι σοβαρές κατηγορίες. Είναι αστείο ακόμα και να το σκεφτεί κάποιος ότι έχω πλαστογραφήσει μαζικά υπογραφές μελών του ΔΣ».

Ο κ. Μαστρόκαλος αναφέρθηκε και στον κ. Μπενέτο, τονίζοντας της σημαντική-ηγετική πρωτοβουλία που ανέλαβε προκειμένου να «παραμείνει ζωντανή» η Αναπτυξιακή, όταν επέλεξαν να αποχωρήσουν τα άλλα δυο Επιμελητήρια (ΒΕΠ και ΕΒΕΠ), δεν οποία συμμετείχαν από κοινού στην έναρξη της Εταιρίας.

Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κ. Μπενέτος είχε απόλυτη πληροφόρηση για το εγχείρημα, το οποίο και ανάλαβε να σηκώσει στις πλάτες του, με Διευθύνοντα Σύμβουλο και στενό του συνεργάτη τον κ. Μαστρόκαλο, ο οποίος διατήρησε τη θέση του μετά την αποχώρηση των άλλων δυο Επιμελητηρίων του Πειραιά, όταν η Αναπτυξιακή αποτελούσε αποκλειστική ευθύνη του ΕΕΠ!

Σχετικά με το έργο που προσέφερε η Αναπτυξιακή, ο κ. Μαστρόκαλος αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός e-shop, στην αγορά μηχανημάτων, στην αμοιβή υπαλλήλων καθώς και στη διοργάνωση μιας μεγάλης ενημερωτικής ημερίδας στον ΟΛΠ.

Το μεγάλο ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr σχετικά με την Αναπτυξιακή Εταιρία του ΕΕΠ συνεχίζεται.

Εφόσον δε μας αποσταλούν οι προσωπικοί λογαριασμοί των e-mail των προαναφερόμενων κυρίων, θα αποστείλουμε τα σχετικά ερωτήματα τόσο σε e-mail επικοινωνίας του ΕΕΠ όσο και με γραπτά sms, για να χυθεί άπλετο φως και να μείνει καμία σκιά για κανέναν και για τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Τρύπα» δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα Ταμεία;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ