UNESCO: Δείτε τι προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Νίκαιας σε όσους το έχουν ανάγκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014, τα εγκαίνια των μονίμων ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΝΙΚΑΙΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ».

Η Piraeus Press επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) και Υπεύθυνο για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.


Αναλυτικά, όσα είπε στην εφημερίδα μας:


«Πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια της 4ης Δομής Νίκαιας -  Ρέντη. Ένα υπερσύγχρονο δίκτυο αλληλεγγύης, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Κοινωνικές Δομές της Ευρώπης», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:


«Ο άπορος μπορεί να μπει μέσα, να περάσει από γιατρούς, φαρμακοποιούς, να κάνει μπάνιο, να πάρει ρούχα, να δώσει τα δικά του για πλύσιμο, να τα σιδερώσουμε, να φάει στα πλαίσια της Μεσογειακής διατροφής και άλλα πολλά.


Διαθέτουμε κοινωνικό φροντιστήριο, αναλαμβάνουμε γενέθλια για παιδιά, γιορτές... Αναλαμβάνουμε, επίσης, να φτιάξουμε ένα βιογραφικό σε όποιον επιθυμεί.», μας εξήγησε και συμπλήρωσε για τον σκοπό του Ομίλου και των Κοινωνικών Δομών:


«Σκοπός είναι να μετατρέψουμε τους χώρους αυτούς σε χώρους πολιτισμού. Αν προσφέρεις σε κάποιον όλα αυτά χωρίς προοπτική, είναι σαν να τον νομιμοποιείς στη φτώχεια.


Απευθυνόμαστε σε άπορους, ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες. Φυσικά γίνεται η απαραίτητη αξιολόγηση από ειδικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ανθρώπους από τον εκάστοτε Δήμο», δήλωσε σχετικά και συνέχισε:


«Επίσης, σκοπός είναι ο καθένας να νιώθει σαν το σπίτι του. Είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει μια διαφορά στους νέους φτωχούς... δεν θα καθόντουσαν ποτέ στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Ντρέπονται, τους βλέπεις να κρύβονται, να κατεβάζουν το κεφάλι. Εδώ δεν χρειάζεται να κρύβεσαι. Είναι ένας χώρος αξιοπρεπέστατος, με ένα πολυτελές εστιατόριο. Δεν έχεις λόγο να μην μπεις μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε:


«Η χρηματοδότηση γίνεται από ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Δεν μας λείπει τίποτα, παρά την κρίση και υπάρχει αρκετός κόσμος που μας βοηθά».

Διαβάστε επίσης: 


UNESCO: Εγκαίνια στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Δημοτικός Λαχανόκηπος στο Πέραμα!