ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αστυνομικός σε κύκλωμα ναρκωτικών με άκρες στην Τουρκία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας αστυνομικός που υπηρετεί στον Πειραιά και ένας υπαξιωματικός του Στρατού βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 200 κιλά κάνναβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία και στη συνέχεια τα διακινούσε τόσο στην Ελλάδα

όσο και στο εξωτερικό. Εκτός από τον αστυνομικό συνελήφθη και ο πατέρας του. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μία φυτεία κάνναβη, ταχύπλοα σκάφη με τα οποία γίνονταν η μεταφορά των ναρκωτικών διά θαλάσσης, οχήματα και μετρητά.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι δράστες είχαν ισχυρές επαφές με συνεργούς τους επί τουρκικού εδάφους.

Στο μεταξύ, η Δίωξη Ναρκωτικών εξάρθρωσε και δεύτερο κύκλωμα, το οποίο καλλιεργούσε ευρωπαϊκές ποικιλίες υδροπονικής κάνναβης με τις ονομασίες BLUE DREAM- CRITICAL. Η παραγωγή τους γινόταν σε τρία διαφορετικά εξοπλισμένα εργαστήρια σε Πεντέλη, Γαλάτσι και Ψάθα. Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), κατασχέθηκαν 204 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 17 κιλά και 598 γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και 3 κιλά και 860 γραμμάρια χλωρά φύλλα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν άτομα και χώρους, δημιουργώντας το «προφίλ» των εμπλεκομένων, ενώ εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης καθώς και οι διακριτοί ρόλοι των κατηγορουμένων στην καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.

Αρχηγικό μέλος φέρεται ένας 43χρονος, ο οποίος παράλληλα είχε και την ευθύνη της ανεύρεσης πελατών, ενώ τα άλλα τρία συλληφθέντα μέλη (43, 46 και 48 ετών), παρείχαν τους χώρους εγκατάστασης των καλλιεργειών. Επιπρόσθετα ο άλλος 43χρονος είχε την ευθύνη για τη διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης στην παράνομη αγορά ναρκωτικών.
Συνελήφθη επίσης και μία 40χρονη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε στις περιοχές Νέας Πεντέλης, Ψάθας, Γαλατσίου και Π. Φαλήρου Αττικής. Σε τρία από αυτά τα οικήματα είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμένα εργαστήρια-φυτώρια καλλιέργειας, με την υδροπονική μέθοδο, δενδρυλλίων κάνναβης ειδικών ποικιλιών (BLUE DREAM, CRITICAL). Εκτός από τις ποσότητες των δενδρυλλίων και ναρκωτικών, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1.930 ευρώ, πέντε κινητά τηλέφωνα και ένας πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, φωτισμό, αερισμό, ύδρευση. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.