ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτό είναι το έργο της Δημοτικής Αρχής Μώραλη τα 3 τελευταία χρόνια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ρωτούν και με ξαναρωτούν φίλοι, γνωστοί, αναγνώστες του Piraeuspress.gr, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό τους ψήφισαν τον Γιάννη Μώραλη για Δήμαρχο Πειραιά, ποια είναι η άποψή μου για το έργο της Δημοτικής Αρχής.
 
Το ύφος με το οποίο με ρωτούν κρύβει μια θλίψη, μια στενοχώρια, μια απογοήτευση... Είναι σα να νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη για αυτή τους την επιλογή!
Τουλάχιστον έτσι το εισπράττω εγώ.
 
Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή για όλους μας και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες.
 
Εδώ δεν κρίνουμε προθέσεις ή χαρακτήρες, κρίνουμε πολιτικά με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις - ιδιαίτερα όταν έχεις τάξει τον ουρανό με τα άστρα - και το έργο που έχεις να επιδείξεις.
 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΩΡΑΛΗ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
 
Δυστυχώς, όσο και αν σκαλίσω τη μνήμη μου, δεν μπορώ να φέρω στο νου κάποιο σημαντικό επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής Μώραλη τα τελευταία 3 χρόνια.
 
Εάν εξαιρέσουμε τις δωρεές του Βαγγέλη Μαρινάκη (πλατείες, φοίνικες, συσσίτια ΙΜΠ, μνημείο γενοκτονίας Ποντίων κλπ) πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι σημαντικό ή έστω χρήσιμο που να έχει επιτελέσει η εν λόγω Δημοτική Αρχή!
 
Εδώ πρέπει να αναφέρω και την καλή δουλειά που γίνεται στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων (με τη χρήση του νέου στόλου οχημάτων που εξασφαλίστηκε επί Μιχαλολιάκου), όπως και τη σημαντική διάθεση προσφοράς κάποιων Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, που τη μισή μέρα ψάχνουν τους Αντιδημάρχους στα τηλέφωνα, μπας και δώσουν λύση σε ορισμένα απλά καθημερινά προβλήματα.
 
Θέλω να απαριθμήσω επιγραμματικά, εκείνα που μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό, όταν με ρωτά κάποιος για τα 3 χρόνια Δημοτικής Αρχής Μώραλη.
 
1. Ατέλειωτες εκδηλώσεις - κυρίως αθλητικού περιεχομένου, με ελάχιστη προσέλευση (εξαίρεση αποτελούν τα πάρτυ της Τρούμπας, όπου τα μαγαζιά αναλαμβάνουν το μάρκετινγκ!).
 
2Απευθείας αναθέσεις χωρίς κανέναν έλεγχο για το έργο και την αποδοτικότητα, όπως τόνισε και η κ. Πλάκα, στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Μώραλη, που παραιτήθηκε αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για το φαινόμενο των απευθείας αναθέσεων!
 
3. "Μονιμότητα" Αντιδημάρχων και Προέδρων ΔΣ, πρωτόγνωρο φαινόμενο πανελλαδικά! Δηλαδή όλα τα άλλα δεκάδες στελέχη της παράταξης Μώραλη είναι ανίκανα να επιτελέσουν έργο;;; Είδαμε βέβαια και τους ικανούς...
 
4. Ανυπαρξία Δημοτικής Αρχής από τα μείζονα θέματα της πόλης. Τα έργα ΤΡΑΜ & ΜΕΤΡΟ που έχουν καταστρέψει την αγορά του Πειραιά! Καμία παρέμβαση, καμία διεκδίκηση, καμία ανάληψη πρωτοβουλιών.
 
κλπ κλπ κλπ....
 
Εντέλει, πρόκειται για μια Δημοτική Αρχή, που θυμίζει εν πολλοίς τη Δημοτική Αρχή Φασούλα, σε ότι αφορά στην ανυπαρξία έργου... Με τη διαφορά βέβαια ότι τώρα, ο Γιάννης Μώραλης είναι φυσικά παρών.
 
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
 
Το δεύτερο ερώτημα που μου απευθύνουν αρκετοί φίλοι Πειραιώτες, αφορά στη γνώμη μου για τον σημερινό Δήμαρχο Πειραιά.
 
Και απαντώ ευθέως σε όποιον με ρωτά.
 
Θεωρώ τον Γιάννη Μώραλη έντιμο, ευθύ, έξυπνο άνδρα. Το αν είναι-ήταν καλός Δήμαρχος θα το κρίνουν οι Πειραιώτες και η ιστορία τελικά.
 
Όμως, όλοι μας, όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα κρινόμαστε και μάλιστα αυστηρά, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για το επιτελείο των συνεργατών με το οποίο εμείς επιλέγουμε να πορευτούμε. 
 
Έτσι λοιπόν, ο Γιάννης Μώραλης, κρίνεται αυστηρά, όχι επί προσωπικού, αλλά ως Δήμαρχος Πειραιά, δεδομένων και των επιλογών που έχει κάνει... Και των αποτελεσμάτων που είναι απόρροια αυτών των επιλογών.
 
Από τη στιγμή που ο ίδιος έχει συμβιβαστεί με τη μετριότητα και την αναποτελεσματικότητα, τότε είναι δεδομένο ότι γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει!
Τη σκληρή κριτική όχι μόνο των ΜΜΕ αλλά και των Πειραιωτών που αντιλαμβάνονται τα πάντα.
 
Όταν έχεις χτίσει ένα στρατό "δημοσίων υπαλλήλων" δίπλα σου, οι οποίοι νιώθουν εξασφαλισμένοι για μια 5ετία, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δε φέρεις σημαντικό μερίδιο ευθύνης.
 
Και στο τέλος τέλος, ο σοφός λαός μας τι λέει; "Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο"!
Αυτός είναι ο ηγέτης της πόλης.
Αν αυτός δεν είναι σε θέση να επιλέξει σωστούς συνεργάτες και να βάλει σε τάξη το επιτελείο του ώστε να παραχθεί όραμα και έργο... Δυστυχώς εκείνος θα είναι που θα χρεωθεί την αποτυχία του εγχειρήματος!
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΚανένα προσωπικό θέμα δεν υφίσταται με τον Γιάννη Μώραλη (και γιατί άλλωστε...). Αυτό προσπαθούν να το περάσουν προς τα έξω όσοι γνωρίζουν την ανικανότητα και την ανυπαρξία τους, προκειμένου να προκαλούν την αίσθηση ότι είναι απαραίτητοι, για την αντιμετώπιση ενός φανταστικού εχθρού, τον οποίο οι ίδιοι δημιουργούν... Εξασφαλίζοντας το μηνιάτικο τους από το Δήμο Πειραιά.
 
ΕΚΚΛΗΣΗ: Απευθύνω μήνυμα στον Γιάννη Μώραλη, το οποίο ξανατονίζω εκτιμώ ιδιαίτερα ως άνθρωπο, έστω και τώρα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του!
Αλλιώς πολύ φοβάμαι, ότι η ιστορία θα τον καταγράψει ως έναν ακόμα Παναγιώτη Φασούλα...
 
 
ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ... ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!
 
Και για τους "καλοπροαίρετους", που διαδίδουν ότι το Piraeuspress.gr ασκεί σκληρή κριτική στον Γιάννη Μώραλη προκειμένου να διεκδικήσει διαφημιστικό κονδύλι από τον Δήμο Πειραιά (... Γέλια) έχω να αναφέρω αυτό που λέω εδώ και χρόνια!
 
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ, ΝΑ ΛΑΒΩ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑ ΣΤΟ ΑΚΡΩΣ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.
 
Για αυτό και το site μας διαφημίζει πάντα και αφιλοκερδώς σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας, όπως πχ θερινές παραστάσεις-συναυλίες στο Βεάκειο, σημαντικές παρατάσεις στο Δημοτικό Θέατρο κλπ κλπ.