Έφυγε από τη ζωή ο Πειραιώτης Μάνος Γεράνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο σκηνοθέτης και ζωγράφος Μάνος Γεράνης υπέκυψε την Τρίτη το πρωί από την άνιση πάλη που έδωσε με τον καρκίνο. Χτυπήθηκε αιφνίδια από την αρρώστια μόλις στα 59 του, αλλά ευτυχώς είχε προλάβει να δώσει ένα έντονο στίγμα της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής του έμπνευσης.

Ο Πειραιώτης Μάνος Γεράνης ήταν ένας ανήσυχος καλλιτέχνης πιστός στην ιδέα της πρωτότυπης δημιουργίας και του ανατρεπτικού έργου.

Ήταν γνωστός για τα ντοκιμαντέρ του, που έχουν προβληθεί και προβάλλονται ακόμη από την κρατική τηλεόραση, αλλά και αναγνωρίσιμος από τα καλλιτεχνικά του έργα τα οποία, έχουν μάλιστα, βραβευθεί σε πολλούς διαγωνισμούς εκτός  της Ελλάδας.

Πειραιώτης, από την Καλλίπολη, σύντροφος της πρώην Αντιδημάρχου Πειραιά Κατερίνας Αναγνώστου σκόρπισε με το άγγελμα του θανάτου του θλίψη στους πολλούς φίλους του.

Ο Μάνος Γεράνης άφησε μια λαμπρή καριέρα στην Σουηδική τηλεόραση και ραδιοφωνία και προτίμησε να επιστρέψει στην Ελλάδα όπου μέσα από την εμπειρία του κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους ντοκιμαντερίστες με έντονο και τολμηρό πνεύμα.

Δεν ήταν μόνο αυτό, ο Μάνος Γεράνης εκτός από τα ντοκιμαντέρ του ζωγράφιζε χρησιμοποιώντας την ακρίβεια της γεωμετρίας και τον ορθολογισμό των μαθηματικών, γεγονός που του έχει χαρίσει διακρίσεις σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 2:30 μμ στο νεκροταφείο του Σχιστού από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου.

 
Πηγή: kanaliena.gr