COSCO: Μαζικές απολύσεις στον ΟΛΠ – Αντί για τις προσλήψεις που έταζαν!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σχέδιο μαζικών απολύσεων μέσω της διαδικασίας εθελουσίας εξόδου επιχειρούν οι Κινέζοι της COSCO στον ΟΛΠ, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και ενώ πριν λίγες μέρες απέστειλαν πανηγυρικό δελτίο τύπου για κέρδη της τάξης του 13% !
Αυτή τη φορά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, προσφέρει μικρότερο "μπόνους" σε όσους επιλέξουν την ηρωική έξοδο!
Η νέα διοίκηση του Οργανσιμού γνωστοποίησε το εν λόγω πρόγραμμα με σχετική εγκύκλιο την Τρίτη.
Προφανώς, στόχος είναι να "απομακρυνθούν" οι παλαιού και πλέον δαπανηροί εργαζόμενοι του ΟΛΠ και στη θέση τους να προσληφθούν φθηνά εργατικά χέρια... Με τις γνωστές πάντα διαδικασίες που σας έχει αποκαλύψει το Piraeuspress.gr !
 
 

 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΠ
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το 2016, το 2017 και το 2018 και ως κίνητρο αποχώρησης, τους δίνεται το χρηματικό ποσόν των 4.500 ευρώ ανά έτος για πέντε έτη. 
Δηλαδή εάν κάποιος εργαζόμενος συμφωνήσει να αποχωρήσει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα εισπράξει 22.500 ευρώ, πλέον της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούνται.

Σύμφωνα με τους όρους της εγκυκλίου προβλέπεται όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης το 2016 και το πρώτο τρίμηνο του 2017 να υποβάλουν αίτηση στην υπηρεσία μέχρι τέλος Απριλίου και να αποχωρήσουν μέχρι τέλη Μαΐου. Αυτοί που θεμελιώνουν μετά το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 30 Μαΐου και να αποχωρήσουν δυο μήνες μετά την ημερομηνία της θεμελίωσης. Όσοι θεμελιώνουν το 2018 θα πρέπει να το δηλώσουν στην υπηρεσία μέχρι τον Ιούνιο του 2017 και να αποχωρήσουν δυο μήνες μετά την ημερομηνία θεμελίωσης.
Σημειώνεται ότι σήμερα εργάζονται στον ΟΛΠ 1.100 άτομα, ενώ το 2009 είχε πραγματοποιηθεί και πάλι πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον Οργανισμό και τότε με το κίνητρο των 25.000 ευρώ είχαν αποχωρήσει αρκετοί εργαζόμενοι.
Οι πληροφορίες λένε ότι τα συνδικαλιστικά σωματεία γνώριζαν την πρωτοβουλία αυτή καθώς η εταιρεία τους είχε ενημερώσει. Οι εκπρόσωποι των οποίων ζητούσαν να εφαρμοστεί το κίνητρο του 2009, των 25.000 ευρώ δηλαδή για πέντε χρόνια. Ωστόσο οι Κινέζοι αντέδρασαν και τελικά κατέληξαν στα 4.500 κάθε χρόνο, φθάνοντας έτσι στα 22.500 ευρώ.