ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ζυμώσεις και έντονο παρασκήνιο για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Δημοτική Αρχή Μώραλη, θα κληθεί σε λίγες μέρες να αποφασίσει εκ νέου για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, καθώς λήγει η θητεία όπως αυτή ορίζεται από τον Καλλικράτη.

Ο Γιάννης Μώραλης έχει να λύσει μια δύσκολη εξίσωση, καθώς πρέπει να δώσει απάντηση στο δίλημμα ανανέωση-αλλαγή ή σιγουριά!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ

Ο νυν Πρόεδρος Γιώργος Δαβάκης, έχει κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες που απαιτούνται στις συνεδριάσεις, είναι γνώστης ως έγκριτος νομικός και έχει πλούσια αυτοδικοικητική εμπειρία στα κοινά του Πειραιά, οπότε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.
Επίσης, ήταν από τους πρώτους σημαντικούς παράγοντες της πόλης, που στήριξαν το εγχείρημα Μώραλη-Μαρινάκη και αυτό δεν το ξεχνά ο Δήμαρχος Πειραιά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ & ΤΑΚΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Τα δυο πρώτα ηχηρά ονόματα που ακούστηκαν και συζητιούνται στην πλατεία Κοραή ως πιθανοί αντικαταστάτες του Γιώργου Δαβάκη, είναι αυτά του πρώην Δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη και του Προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τάκη Αβραμίδη.

Πολύ έμπειροι αυτοδιοικητικοί και οι δυο, γνωρίζουν πολύ καλά τον Πειραιά και στήριξαν και οι δυο από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη για τον Πειραιά.

Βασικό τους μειονέκτημα ότι δεν κατέχουν την ιδιότητα του νομικού, κάτι που δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά τηρείται ως ''άγραφος νόμος''... με τις εξαιρέσεις του βέβαια!

Η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου φαντάζει ως λογική συνέχεια - καθώς πρώτα από όλα πρόκειται για μια άκρως τιμητική θέση - για τον Χρήστο Αγραπίδη, ο οποίος έχει καταλάβει το υψηλότερο αξίωμα της πόλης, αυτό του Δημάρχου Πειραιά, για δυο συνεχόμενες θητείες. Το θέμα όμως είναι αν εκείνος το έχει αποφασίσει, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο Τάκης Αβραμίδης έχει επίσης τη δική του δυναμική και τη δική του ιστορία στα αυτοδιοικητικά. Βασικό μειονέκτημά του είναι το γεγονός ότι το κεντροδεξιό κομμάτι της παράταξης Μώραλη, το οποίο αποτελεί και την πλειοψηφία του συνδυασμού, είναι πιθανό να αντιδράσει στην υποψηφιότητα ενός κεντροαριστερού στελέχους. Βέβαια ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Καναλιού 1 έχει κάνει καμία ανοιχτή συζήτηση περί του θέματος.

ΝΑΝΑ ΓΛΥΚΑ-ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ

Η έκπληξη του ρεπορτάζ είναι η πρωτοεμφανιζόμενη στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Νανά Γλύκα Χαρβαλάκου, σύζυγος του πρώην Δημάρχου Περάματος Γιάννη Γλύκα.

Ως ατού της προβάλλεται η ιδιότητα της Νομικού και θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη εάν τελικά επιλεγεί για τη θέση του Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Πλατείας Κοραή, η ίδια φαίνεται να φλερτάρει με την ιδέα, ενώ κάποιοι συσχετίζουν την επιθυμία της αυτή, με τη σεναριολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα περί της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Α Πειραιά, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

Υπάρχει ακόμα χρόνος και φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Πειραιά διαχειρίζεται με ψυχραιμία το θέμα, καθώς γνωρίζει ότι πρώτα από όλα πρέπει να κρατήσει σημαντικές εσωτερικές ισορροπίες.

Δεδομένου ότι πλησιάζει και η ώρα του ανασχηματισμού για Αντιδημάρχους και Προέδρους Οργανισμών, ο Γιάννης Μώραλης πρέπει να σκεφτεί παράλληλα και την ομάδα που θα υλοποιήσει βασικές αλλαγές στον Πειραιά τα επόμενα 2,5 χρόνια που απομένουν, καθώς πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Το ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr για τον ανασχηματισμό της Δημοτικής Αρχής Μώραλη θα συνεχιστεί με τους Αντιδημάρχους Πειραιά και τους Προέδρους & Αντιπροέδρους Οργανισμών!