ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μνημόσυνο στη μνήμη του Δημητρίου Ν. Πάνου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Mνημόσυνη στη μνήμη του εκλιπόντος Δημητρίου Ν. Πάνου, δικηγόρου και πολιτειολόγου, θα τελεσθεί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Κυρική 8 Ιανουαρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικουλάου Πειραιώς.

Ποιος ήταν ο Δημήτριος Πάνου

Ο Δημήτριος Νικολάου Πάνου, γεννήθηκε στον Πόρο Τροιζηνίας το 1951 και ήταν αυτοδημιούργητος γιος πολύτεκνης οικογένειας κι έγγαμος.

Φοίτησε στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο -αριστούχος και σημαιοφόρος- του Πόρου. Αποφοίτησε από τα τμήματα: Δημοσίου Δικαίου-Πολιτικών Επιστημών και Νομικό τη Νομικής  Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς. Υπηρέτησε ως Eπίκουρος Oικονομικός Σημαιοφόρος επί 32 μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό. Πάθος του ήταν η ιστορία, η έρευνα και η μελέτη των Αρχαίων κειμένων, αλλά και η αναζήτηση σε βάθος όλων των γραπτών και προφορικών παραδόσεων των Πατέρων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ως και η ενδελεχής μελέτη όλων των άλλων φιλοσοφικών και θρησκευτικών ρευμάτων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα από μικρός, με χιλιάδες ένσημα στο ΙΚΑ, και ήταν μαχητικός συνδικαλιστής πάνω από είκοσι έτη στο χώρο της Καπνοβιομηχανίας. Υπήρξε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κέντρον  ερεύνης και μελέτης Ελληνισμού» με δραστηριότητα από Νότια Ιταλία μέχρι και Αφγανιστάν και με δεκάδες αποστολές στα μέρη που υπάρχει Ελληνισμός.

Συμετείχε στον αγώνα των Σέρβων αδελφών μας κατά της βάρβαρης Νέας Τάξης πραγμάτων, στον αγώνα των Αρμενίων κι Ελλήνων Μικρασιατών για την αναγνώριση των γενοκτονιών που διέπραξε το Κεμαλικό καθεστώς της Τουρκίας, στον αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον των Σιωνιστών, στο μαχητικό αγώνα των Κούρδων για μια νέα πατρίδα, στον αγώνα του πατριώτη και μαχητή, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσου Παπαδόπουλου, για να μην περάσει το σχέδιο Ανάν.

Ήταν αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Φιλίας, ενός φορέα που πρωτοστατεί στη συνεργασία των Βαλκανικών Λαών.

Ασχολιόταν με συνταξιοδοτικά θέματα και συμπαραστεκόταν νομικά σε εργαζόμενους, υπερχρεωμένους στις Τράπεζες και συνταξιούχους. Επισης ασχολιόταν με θέματα ανεργίας, βοηθώντας πάρα πολλούς ανέργους συμπατριώτες μας να βρουν εργασία. Συμετείχε στις κινητοποιήσεις κατά του ηλεκτρονικού φακελλώματος και υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων σε ελληνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπερασπιζόταν δυναμικά την προστασία του Περιβάλλοντος στο Σαρωνικό, τη δημόσια Υγεία και την ανάπτυξη της ελληνικής Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας. Υπήρξε μέλος της ομάδας νομικής αρωγής-συμπαράστασης του Δικηγορικού Συλόγου Πειραιώς και τα τελευταία χρόνια κάθε Τετάρτη έδινε ανελλιπώς το παρόν στο Ειρηνοδικείο Πειραιώς προστατεύοντας το ιερό δικαίωμα τής Α’ κατοικίας.

Είχε ιδρύσει την παράταξη «ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ-ΠΟΡΟΣ» και είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πόρου. Από αυτή τη θέση αγωνίστηκε για τα νησιά , που στενάζουν κάτω από το βάρος των ακριβών εισιτηρίων και των ασαφών δρομολογίων! Υπήρξε εκ των πρωτοπόρων στον αγώνα κατά του ΤΑΙΠΕΔ, που ξεπουλά τη Δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής και κατά όλων των μνημονιακών δυνάμεων Κατοχής, που έχουν φέρει το Λαό σε πλήρη εξευτελισμό και τη Χώρα μας σε έσχατη απαξίωση.

Πίστευε ότι μόνο όταν απαγκιστρωθούμε από το ευρώ και την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων κι επανέλθουμε στο Εθνικό μας νόμισμα, ασκώντας σοβαρή Εθνική πολιτική επί όλων των θεμάτων, τότε και μόνο τότε θα δούμε άσπρη μέρα!