Αποκλειστική δήλωση Κατσαφάδου για φαρμακευτική δαπάνη και απολύσεις γιατρών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε επικοινωνία μας με τον Βουλευτή Α' Πειραιά και Νήσων,Κώστα Κατσαφάδο και σε ερώτησή μας σχετικά με όσα διαδραματίζονται στον χώρο της υγείας,μας έκανε την εξής δήλωση:

«Οφείλουμε να είμαστε όλοι αρκετά προβληματισμένοι και προσεκτικοί σε ο,τι θέμα σχετίζεται με τη δημόσια υγεία.
Εκεί δεν έχουμε να κάνουμε απλά με νούμερα που μπορεί να μη βγαίνουν αλλά με ανθρώπινες ζωές.
Γι' αυτό πρέπει μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για την πατρίδα μας, η επιλογή των αποφάσεων να έχουν ως πρώτιστο γνώμονα την πρόληψη και τη διασφάλιση της υγείας του Έλληνα πολίτη και σαφώς την αποφυγή του οικονομικού εκτροχιασμού σε ο,τι έχει να κάνει με την υγεία.
Συνεπώς πρέπει πρωτίστως να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με τους φορείς του χώρου που είναι γνώστες του αντικειμένου.Έγκαιρο διάλογο ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.
Θεωρώ πάντως ότι ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί πλήρως την κρισιμότητα του θέματος και είμαι πεπεισμένος ότι θα δώσει την καλύτερη δυνατή λύση.
Όσο για το πού πρέπει να ανέρχεται η φαρμακευτική δαπάνη,επειδή δεν είμαι ειδικός δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα αν πρέπει να είναι 2 ή 2,5 ή 3 δισ. ούτε ποιες ειδικότητες γιατρών πρέπει να καταργηθούν στον βαθμιαίο τομέα υγείας.
Αυτά τα γνωρίζουν οι ειδικοί και οι άνθρωποι που ζουν τα προβλήματα από κοντά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τους ακούσουμε δε θα χάσουμε γιατί από τον διάλογο μόνο ωφελούμενοι μπορούμε να βγούμε!
Ένα είναι το μόνο σίγουρο.
Ότι κανείς δε θέλει να έρθει η μέρα που οι πολίτες δε θα έχουν διαθέσιμο κάποιο φάρμακο είτε θα δούμε τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να βάζουν λουκέτο ή να φεύγουν εκτός Ελλάδας,αλλά ούτε θα δούμε χιλιάδες απολυμένους γιατρούς και ασθενείς οι οποίοι να μην αντιμετωπίζονται με την απαραίτητη επιστημονική επάρκεια που απαιτείται σε πρωτογενές στάδιο.»