ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δράσεις καθαριότητας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πειραιάς όπως όλα δείχνουν, μέσω των σημαντικών προσπαθειών που γίνονται, έχει καταφέρει να γυρίσει οριστικά σελίδα στον τομέα που ονομάζεται καθαριότητα.

Της 'Ελενας Βενιζέλου

Οι δράσεις για μια πόλη καθαρή δεν σταματούν αλλά διαρκώς αυξάνονται προς όφελος όλων των δημοτών, προσφέροντάς τους  έτσι μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Όπως γνωστοποιήθηκε προσφάτως, ξεκινούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες εκείνες οι απαραίτητες εργασίες που σκοπό τους  έχουν την σωστή φροντίδα του αρχαιολογικού πλούτου της πόλεως.
Πιο συγκεκριμένα, από τα βράχια της Πειραϊκής έως και τα Κονώνεια Τείχη, όλα πρόκειται να καθαριστούν και να αλλάξουν ριζικά όψη αναδεικνύοντας το κάλλος και την αίγλη τους. Η περιοχή της Πειραϊκής θα πάψει να είναι απροσπέλαστη και θα αποκτήσει πάρκα, κήπους και παιδότοπους.
Καθημερινά το Υπουργείο Πολιτισμού δέχεται αρκετές πιέσεις από τον Δήμο Πειραιά έτσι ώστε να δημιουργηθούν έργα, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του μεγάλου λιμανιού.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, σημειώνουμε πως θα ενταχθεί και η περιοχή του ΣΕΦ, η οποία πρόκειται να καθαρισθεί καθώς  επίσης και η παραλία που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.