Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ εισέπραξε 2.000.000 ευρώ από τους Κινέζους του ΟΛΠ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα πάγιο αίτημα αρκετών ετών γίνεται πραγματικότητα - Ο ΟΛΠ πληρώνει ανταποδοτικά στο Δήμο Πειραιά (έστω και ψίχουλα) για τη χρήση του Λιμανιού.

Όπως προβλεπόταν στη συμφωνία Ελλάδας - COSCO, ο ΟΛΠ κατέβαλε το ποσό των 1.977.350 ευρώ στο Δήμο Πειραιά, ως αντισταθμιστικό όφελος της λιμενικής και εμπορευματικής δραστηριότητας της ΟΛΠ Α.Ε. - COSCO για το έτος 2017.

Η πόλη του Πειραιά δέχεται μεγάλη επιβάρυνση (περιβαλλοντική και όχι μόνο) λόγω της έντονης δραστηριότητας του λιμανιού της, ως εκ τούτου και μετά από πολυετείς αγώνες, προβλέφτηκε η καταβολή ετήσιου ποσού - σχετιζόμενου με τις επιδόσεις της COSCO - προς το Δήμο Πειραιά.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;;;

Το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα αξιοποιηθούν τα εκατομμύρια που εισήλθαν μαι θα εισέρχονται από εδώ και στο εξής στα ταμεία του Δήμου Πειραιά!

Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε δει ούτε ένα μεγάλο έργο να υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή Μώραλη και η κοινή απορία των Πειραιωτών είναι αν έχει προβλεφθεί η αξιοποίηση του ποσού των 2.000.000 ευρώ για υλοποίηση ανταποδοτικών έργων προς όφελος των δημοτών.

Και αν έχει γίνει τέτοια πρόβλεψη, καλό θα ήταν να γνωρίζουν και οι Πειραιώτες το σύνολο των δράσεων για τις οποίες προορίζεται αυτό το ποσό!

ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

Πολλοί πιστεύουν πως το συγκεκριμένο ποσό καταβλήθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, προκειμένου να κατευναστούν αντιδράσεις για το έργο της τσιμεντοποίησης της Πειραϊκής από τους Κινέζους, με αφορμή την αύξηση της Κρουαζιέρας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δείχνει να έχει «ξεχάσει» το θέμα μετά τις τυπικές συναντήσεις που πραγματοποίησε, δηλώνοντας «συμπαραστάτης» των διαμαρτυρομένων κατοίκων της Πειραϊκής.