ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σε «ελεύθερη πτώση» ο Γιάννης Μώραλης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε πολύ δύσκολη θέση έχει περιέλθει τόσο ο Γιάννης Μώραλης όσο και η Δημοτική του Αρχή, σχεδόν ένα χρόνο πριν τις εκλογές.

Η αγανάκτηση του κόσμου εκφράζεται πλέον ανοιχτά τόσο στο «πεζοδρόμιο» και στα καφενεία, όσο και στο διαδίκτυο και τα social media.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ανοχή των Πειραιωτών έχει εξαντληθεί και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ακόμα και στην επίσημη σελίδα του Γιάννη Μώραλη που αριθμεί 20.000 «φίλους».

Πέραν του γεγονότος ότι η σελίδα τείνει να γίνει ανενεργή, ακόμα και το μικρό ποσοστό «φίλων» που συμμετέχει στο «δημόσιο διάλογο», εκφράζει με κάθε τρόπο την αγανάκτησή του προς τον Γιάννη Μώραλη και τη Δημοτική του Αρχή.

ΑΙΤΙΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Αν επιχειρήσει κανείς να απαριθμήσει τις αιτίες που έχουν οδηγήσει τους Πειραιώτες σε αυτήν την κατάσταση και έχουν φέρει τον Δήμαρχο Πειραιά αντιμέτωπο με μια «ελεύθερη πτώση», θα χρειαστεί αρκετές σελίδες...

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις 35.000 νέες θέσεις εργασίας που έταξε προεκλογικά ο Γιάννης Μώραλης εξαπατώντας τη νέα γενιά Πειραιωτών και υφαρπάζοντας την ψήφο τη δική τους και των οικογενειών τους, το μείζον θέμα της Καθαριότητας καθώς ο Πειραιάς αποτελεί και πάλι βρώμικη πόλη (και ακόμα δεν έχουν έρθει τα χειρότερα), η ανυπόφορη κατάσταση και τα διαχρονικά ψέματα για τα έργα του ΤΡΑΜ, τα ταξιδάκια χιλιάδων ευρώ σε Ισραήλ, Κίνα κλπ, η επέκταση της Κρουαζιέρας, οι δεκάδες απευθείας αναθέσεις σε έργα και εκδηλώσεις που επαναλαμβάνονται ή δεν απαιτούν βιασύνη (πχ διαγωνισμός social media Δήμου Πειραιά από Αντιδήμαρχο Βεντούρη)... Και φυσικά το ανύπαρκτο έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 4 χρόνια!

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ - ΘΑ ΞΑΝΑΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ;

Ο Γιάννης Μώραλης έχει εκφράσει την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά.

Τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα όμως έχουν προκαλέσει πανικό (στην κυριολεξία) στο επιτελείο του.

Καταγράφεται δημοσκοπική κατάρρευση του Δημάρχου Πειραιά ο οποίος τείνει να ταυτιστεί με τον Παναγιώτη Φασούλα στα μάτια των Πειραιωτών... με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτή η «ελεύθερη πτώση» που καταγράφεται στη δημοφιλία του Γιάννη Μώραλη, αποτελεί πλέον και το μεγάλο βαρίδι για τη Δημοτική Αρχή.

Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, στον πολύ στενό πυρήνα του «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ» ήδη υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις γύρω από όλα τα ενδεχόμενα... ακόμα και αυτό της αλλαγής επικεφαλής για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Με το δεδομένο ότι δε θα υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή τους επόμενους μήνες, δε θα εκπλαγούμε αν ξαφνικά μάθουμε ότι ο Γιάννης Μώραλης ΔΕ θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ

Από την άλλη, οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς η κοινωνία βράζει με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό τόσο σε επίπεδο Δήμου Πειραιά όσο και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τπυ Piraeus Press, ήδη έχει εκφραστεί η επιθυμία τουλάχιστον 3 Πειραιωτών να διεκδικήσουν την ψήφο του Πειραϊκού λαού στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, πέραν των παραδοσιακών συνδυασμών.

Γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τη Δημοτική Αρχή Μώραλη.

(Θα ακολουθήσει εκτενέστερα ρεπορτάζ).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τις Εκλογές του 2019 και όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: «Για τα σκουπίδια φταίει μόνο ο Σκουρλέτης – Εγώ δεν έχω ευθύνη»