"Κληρώνει" για δωρεάν Wi Fi σε 16 Δήμους της Αττικής – ΕΚΤΟΣ ο Πειραιάς

Ένταξη στο πρόγραμμα Wi Fi for Europe (Wi Fi 4eu) διεκδικούν 16 δήμοι της Αττικής, με την στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) – Εκτός προγράμματος ο Δήμος Πειραιά

Με το πρόγραμμα θα αναπτυχθούν δίκτυα Wi Fi σε πολυσύχναστους χώρους τους. Όπως πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια, με δωρεάν πρόσβαση για τους πολίτες.
Οι δήμοι για το δωρεάν Wi Fi

Ήδη, η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Ε.Δ.Α., των 16 Δήμων και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης υπεγράφη και δρομολογήθηκε η διαδικασία σύνταξης των μελετών, βάσει των οποίων θα διεκδικηθεί η χρηματοδότηση για κάθε Δήμο χωριστά.

Οι 16 Δήμοι είναι οι εξής : Μαρκοπούλου Μεσογαίας , Ραφήνας- Πικερμίου, Γαλατσίου, Ωρωπού, Σαρωνικού, Βύρωνος, Μεγαρέων, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, Περάματος, Πετρούπολης, Ηρακλείου Αττικής, Ασπροπύργου, Αίγινας και Σπετσών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συρτάρι του Δήμου Πειραιά, υπάρχει σχετική μελέτη για την εγκατάσταση και παροχή δωρεάν wi-fi σε 20 κεντρικά σημεία, από το 2011!

*Και το ερώτημα που τίθεται για τον πολιτικά ανύπαρκτο Αντιδήμαρχο Πειραιά Ανδρέα Βεντούρη είναι »Εκτός από το να λαμβάνει την αντιμισθία των 1.500 ευρώ και να διενεργεί απευθείας αναθέσεις, τι άλλο κάνει για τον Πειραιά;»